Bulgaria prelungeşte starea de urgenţă până la jumătatea lunii iulie. „Avem o intensificare a epidemiei”

-


Starea de urgenţă din cauza coronavirusului se prelungeşte în Bulgaria până la jumătatea lui iulie, a anunţat miercuri ministrul sănătăţii, Kiril Ananiev, scrie Reuters.

Guvernul de la Sofia a început la începutul acestei luni relaxarea restricţiilor impuse pentru combaterea epidemiei de COVID-19, dar săptămâna trecută s-au înregistrat 606 cazuri noi, cel mai grav bilanţ săptămânal de la începutul crizei. Miercuri au fost raportate încă 130 de cazuri, totalul ajungând astfel la 4.114, din care 208 de decese.

În acest context, oficialii ministerului Sănătăţii de la Sofia au decis să reintroducă obligativitatea portului măştilor de protecţie în toate spaţiile publice închise, inclusiv în trenuri şi în autobuze.

„Avem o intensificare a epidemiei şi o răspândire mai mare a coronavirusului”, a informat Ministerul Sănătăţii. Astfel, potrivit datelor existente, în perioada 10-24 iunie numărul mediu de infecţii a crescut de peste trei ori faţă de intervalul precedent de două săptămâni, de la 26 la 84 zilnic.

Pe de altă parte, ministrul bulgar al Sănătăţii a afirmat că nu se vor adopta noi măsuri pentru reintroducerea restricţiilor mai dure, dar se va verifica mai riguros distanţarea socială, portul măştilor şi se vor menţine interdicţiile de călătorie în Bulgaria din majoritatea ţărilor din afara Uniunii Europene.

De asemenea, premierul Boiko Borisov a spus că, dacă nu se ameliorează distanţarea între spectatori la meciurile de fotbal, va ordona disputarea partidelor fără public.

Bulgaria, o ţară cu o populaţie de aproape 7 milioane de locuitori, şi-a redeschis restaurantele şi cafenelele, după ce recomandările de izolare au fost ridicate pentru cele mai multe stabilimente. Săptămâna trecută, oficialii de la Sofia au înregistrat 606 cazuri noi de COVID-19, cea mai mare creştere a numărului săptămânal de infectări cu noul coronavirus.

Totalul cazurilor raportate a ajuns în Bulgaria la 3.905, iar cel al deceselor la 199.

Autorităţile bulgare au decretat stare de urgenţă epidemiologică pentru o lună în data de 13 mai, care a înlocuit precedenta stare de urgenţă, permiţând Ministerului Sănătăţii să extindă restricţiile implementate împotriva noului coronavirus.

Citeşte şi:

China, SUA și războiul pentru superioritatea tehnologică


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.