Bunica Sofia Chiţoran, cea mai vârstnică angajată a Inspectoratului Şcolar Gorj. „Un exemplu pentru tinerii care refuză să muncească”

-


Sofia Ghiţoran, în vârstă de 83 de ani, este în momentul de faţă un exemplu de muncă şi dăruire pentru noi toţi şi totodată cea mai în vârstă angajată a Inspectoratului Şcolar Gorj. Aceasta lucrează ca femeie de serviciu la grădiniţa din comuna Leurda şi va reveni luni la serviciu, odată cu începerea noului an şcolar. De asemenea, medicii i-au dat vizul medical, iar în octombrie va face un nou control medical amănunţit.

 

„Râmâne la grădiniţă. A făcut curăţenie acolo, au ajutat-o soţia şi soacra mea. Au scuturat covoarele, au şters geamurile. Trebuie să meargă şi la doctor în octombrie, să obţină avizul”, a declarat, pentru Mediafax, Eugen Chiţoran, fiul bunicii Sofia.

La rândul său, bătrâna susţine că micuţii vor reveni în bănci în cele mai bune condiţii. Aceasta are un contract de două ore pe zi la unitatea de învătământ.

„Sigur că rămân la grădiniţă. Am făcut curăţenie, am făcut tot, toată curăţenia. Mai am un pic de iarbă de cosit în spate, totul e pregătit. Aştept să vină copiii şi să începem grădiniţa. Sunt nerăbdătoare, sigur că da! O să merg şi la medic, în octombrie, sper să mă lase să rămân alături de copii”, a declarat, pentru Mediafax, Sofia Chiţoran.

Bunica Sofia a fost concediată la sfârşitul lunii mai, după ce povestea ei a apărut în presă, iar la scurt timp a fost reangajată, în urma reacţiei de indignare din partea comunităţii. De asemenea, oficialii ISJ Gorj susţin că femeia este un exemplu pentru tineri.

„Eu o invidiez, pentru că are atâta putere de muncă şi o voi susţine permanent, pentru că este un exemplu pentru tinerii care refuză să muncească şi care aşteaptă ajutoarele sociale. Pentru mine, chiar este un model. O voi susţine atâta cât se poate şi cât pot eu instituţional. Sunt convinsă că a făcut curăţenie, mi-a spus doamna, e în ordine, ştiu lucrurile astea, numai că trebuie să meargă la prelungire, atunci o să vedem, este şi în funcţie de vârstă, de ceea ce decid medicii. Este un om pentru care am toată stima şi respectul, poate fi un model pentru tinerii care aşteaptă ajutoare sociale şi consideră că munca este degradantă”, a declarat Marcela Mrejeru, inspectorul şcolar general al ISJ Gorj.

De 40 de ani, bunica Sofia îşi începe programul, la Grădiniţa cu Program Normal Leurda, din oraşul Motru, în fiecare dimineaţă, înainte de ora 7.00.

În tinereţe, aceasta a muls vacile la CAP-ul din localitate şi are acum o pensie de aproximativ 600 de lei. Pentru munca de la grădiniţă, femeia primeşte în jur de 400 de lei.

Citeşte şi:

Statistica ministrului interimar al Educaţiei în ajunul deschiderii noului an şcolar: numărul şcolilor cu toaleta în curte, în scădere

2.824.594 de elevi şi copii încep luni noul an şcolar. Multe şcoli şi grădiniţe, în condiţii jalnice

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.