CADOURI OTRĂVITE DE LA PRIMĂRIA CONSTANȚEI: «Povestea morții tatălui meu»

-


Ședința Consiliului Local Municipal Constanța de marți a debutat într-un mod inedit. Concret, un bărbat le-a spus consilierilor că tatăl său a murit după ce a stat mai multe ore la coadă, în frig, pentru a ridica pachetul cu alimente oferit de municipalitate persoanelor nevoiașe. Bărbatul a cerut totodată să se ia măsuri concrete astfel încât bătrânii să nu mai fie umiliți.

„Pe 27 decembrie 2015, ora 7 dimineață, tatăl meu a plecat să îi ia pachetul mamei, care are pensie de 580 de lei și dreptul la un pachet din partea primăriei. Tatăl meu, de obicei, la ora 10.00-11.00 era acasă. Văzând că nu mai vine, la ora 15.00 m-am dus după el și mi-a spus că nu mai poate. Avea o angină pectorală. L-am dus acasă, i-am spus să meargă la spital. La spital ne-au programat pentru data de 6 ianuarie. Pe la 4 dimineață, l-am găsit pe tata cu comoție cerebrală, negru. Nu îi acuz de moartea lui tata, dar (..) să stai mereu la coadă este o umilință“, a precizat bărbatul, citat de Agerpres.

Soluția lui Făgădău

Decebal Făgădău pare că a găsit deja soluția, deși a trebuit să moară un om pentru a grăbi lucrurile. „Am propus tichete valorice, asta vom discuta când aprobăm bugetul. (…) În momentul de fața suntem în curs de elaborare a caietului de sarcini. De asemenea, am avut două întâlniri cu cei care emit tichete valorice și vedem ce tip de procedură trebuie să urmăm ulterior, după ce avem bugetul final și știm numărul de persoane eligibile. La ultima distribuție am pus niște criterii de selecție astfel încât să evităm ca o persoană să ridice pachete din mai multe puncte sau să ridice persoane care nu se încadrau în prevederile hotărârii de consiliu și, de aceea, numărul de beneficiari s-a redus. Erau persoane care veneau cu un cupon de pensie, dar nu prezentau toate veniturile”, a afirmat Făgădău.

Numărul persoanelor care beneficiază în prezent de pachetele cu alimente oferite de administrația locală este de circa 40.000, cu aproape 10.000 de beneficiari mai puțin decât anul trecut.

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

bookmark icon