Câinii pot detecta sarcina umană înainte ca femeile să știe că așteaptă un copil. Iată cum

-


Mai multe femei au mărturisit că patrupedele lor au devenit brusc mai grijulii cu ele la un moment dat. Câteva săptămâni mai târziu, stăpânele de câini au aflat că erau însărcinate.

Un celebru medic veterinar din Los Angeles susține că patrupedele pot simți schimbările fizice și emoționale ale stăpânilor lor. Asta și deoarece câinii au 200 de milioane de receptori la nivelul nasului, în timp ce noi avem doar cinci milioane. Patrupedele pot detecta când apare o criză, când o persoană este hipoglicemică și pot simți cancerul și frica.

Referitor la sarcina umană, medicul veterinar consideră că patrupedele pot mirosi, de asemenea, modificările hormonale care au loc în corpul unei femei la momentul respectiv. Câinii nu înțeleg că acest nou miros al pielii și al respirației este cauzat de un copil în curs de dezvoltare, dar ei vor ști că ceva este diferit, ceea ce ar putea determina o schimbare în comportamentului lor – devin mai curioși sau mai atenți.

Nu numai mirosul atrage atenția câinelui în timpul sarcinii stăpânei lor; tulburările de dispoziție cauzate de hormoni pot avea, de asemenea, o influență asupra lor.  Cainii ar putea reacționa, totodată, la o schimbare în rutina zilnică. De exemplu, te ridici din pat în mijlocul nopții pentru a merge la toaletă sau stai mai mult acasă din cauza grețurilor matinale. Aceste modificări ale obiceiurilor îi pot lăsa curioși și confuzi pe prietenii noștri cu blană.

Deși nu a fost pe deplin demonstrat științific, este posibil ca patrupedele să stea mai mult în brațele stăpânelor când acestea sunt însărcinate deoarece aud bătăile inimii fătului.

Citește și: 

Cele patru informații pe care ar trebui să le publici cât mai des pe Facebook

Urmărește Jurnaliștii.ro și pe Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi și mai importante știri ale zilei!


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.