UPDATE.Campionatele Europene de Judo de la Praga. Andreea Chițu a câștigat medalia de argint la categoria 52 de kilograme

-


UPDATE 21.02: Sportiva română Andreea Chiţu a obţinut medalia de argint la Campionatele Europene de judo de la Praga (Cehia), în limitele cat. 52 kg, joi, după ce a fost învinsă în finală de italianca Odette Giuffrida, prin waza ari.

 

Știrea Inițială:

Sportiva română Andreea Chiţu va lupta pentru medalia de aur la cat. 52 kg, contra italiencei Odette Giuffrida, joi, în prima zi a Campionatelor Europene de judo pentru seniori de la Praga.

Chiţu, vicecampioană mondială în 2014 şi 2015, a învins-o în optimi pe belgianca Amber Ryheul, în sferturi a trecut de rusoaica Natalia Kuziutina, vicecampioană mondială anul trecut, iar în semifinale a dispus de spaniola Ana Perez Box.

Aceasta a câştigat titlul european în 2012, la Celiabinsk, iar în 2015 a luat medalia de aur la Jocurile Europene. În schimb, la categoria 52 de kilograme,
Alexandra Pop a pierdut în primul tur în faţa polonezei Karolina Pienkowska, învinsă apoi de Giuffrida.

În competiţia masculin, la categoria 66 kg, românul de origine rusă Petr Zhukov a fost învins în primul tur de spaniolul Alberto Gaitero Martin, în timp ce Lucian Borş-Dumitrescu a trecut în primul tur de olandezul Ivo Verhorstert, dar a cedat în optimi în faţa georgianului Vaja Margvelaşvili.

România participă cu 13 judoka la Europenele de la Praga, opt la masculin şi cinci la feminin. Vineri vor evolua Alexandru Raicu, Adrian Şulcă (ambii la categoria 73 kg), Marcel Cercea (categoria 81 kg), Alex Creţ (categoria 90 kg), Eduard Şerban (categoria 100 kg), Luca Kunszabo (categoria +100 kg), respectiv Ştefania Adelina Dobre, Florentina Ivănescu (ambele la categoria 63 kg) şi Serafima Moscalu (categoria 70 kg).

La competiţie s-au înscris 345 de judoka din 40 de ţări, 209 la masculin şi 136 la feminin.

Citește și:

Djovokic ar putea reveni din nou în Consiliul ATP


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.