Când iese românul în parc la aer curat

-


Ocazional mai pică vreo sărbătoare națională-n zi de muncă, prilej pentru mulți să-și scoată fizicul și rudele la aer curat în vreun parc. Cum decurge această frumoasă ieșire? Să luăm exemplul unor bucureșteni.

E frumos afară. Soare, temperaturi de pantaloni scurți și tricou mulat pe burtă. Copiii țipă prin casă că vor în parc. Vor înghețățuri, porumb explodat, cico și o masă bună la un fast-food celebru. Domnița ar vrea afară din casă. Are privirea în ceață de atâta televizor și ar juca un Candy Crush la aer curat.

Gata, pui piciorul în prag și anunți ieșirea în parc.

Dar care parc? Ăl mai mare. Herăstrău! E departe, dar nu contează. Vă urcați în mașină să ajungeți acolo. Puteați aborda traseul cu metroul sau RATB-ul, dar nu vă înghesuiți cu săracii când mergeți în parc să lingeți o înghețată la 7 lei.

E trafic în ciuda faptului că-i zi liberă. Vă mirosiți gazele de eșapament toți care mergeți în parc cu mașina. Te deranjează aglomerația, dar te deranjează mai puțin că stai la semafor pe gazul tău.

Cu doi metri de buza parcului îți pui întrebarea șoferească „unde parchez?”. Nu vezi nimic liber. Nici unde e loc de parcare, nici unde nu e. Doar în copaci și pe aleile parcului nu-s mașini. Să-ți lași mașina la două străzi distanță și să mergi o stație de autobuz pe jos? Nici pomeneală. O să merg pe jos în parc, de ce să merg spre parc?

AHA! Uite, o chestie desenată pe trotuar. Pista de bicicliști. N-au nevoie de ea, că se plimbă prin parc. O să parchezi aici. La naiba, au avut și alții aceeași idee. Lasă, te strecori, înjuri, te enervezi, stai 10-15 minute până o așezi convenabil, dar nu renunți. Ești ambițios când ieși în parc să te relaxezi.

Gata, ai scăpat de o grijă. Acum să găsim și o bancă. Eventual una aproape de un butic.

Ce zi frumoasă. Ai băgat suc cu zahăr în copii, niște pateuri calde și promisiunea unei „cine” de vis. Îi admiri cum se zbenguie puțin și cum suduie după ce-și leagă șireturile.

Gata, s-a făcut târziu. Înapoi la mașină. Din mașină în „restaurantul” fast-food. De la masă înapoi în mașină. Din mașină în casă la TV/tabletă. Ce bine e să ieși la aer curat.


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.