Când Rusia e capitala Angliei nu poți spune că lumea-i rea

-


Deja știe toată România. Nu care-i capitala Angliei, ci filmulețul de acum doi ani de la un bal de boboci din Bârlad. Pentru cine a trăit sub zăpezi în ultimele zile vă reamintesc eu: o elevă a spus că Rusia e cel mai important oraș din Anglia.

Ha ha și hi hi.

Clipul cu tânăra s-a viralizat fulgerător pentru că așa funcționează internetul, viața, lumea.

Dar stai. Tânăra, care astăzi are 16 anișori și probabil știe care-i capitala Angliei (Rusia+Crimeea), e foarte afectată de răutățile oamenilor. Părinții și directoarea școlii au spus că nu-i normal ce se întâmplă, adică nu-i frumos că oamenii râd și fac glume.

Știu că-i o linie subțire între „să râdem puțin de ea” și bullying. Îmi imaginez că-s cretini în țara asta în stare s-o caute pe Facebook și să-i lase tot felul de mesaje. Ori că are colegi în liceu care o arată cu degetul. Dar… nu așa-i viața?

Vreți să-mi spuneți că tânăra geografă n-a râs în viața ei de prostia altora? Ea n-a share-uit pe internet dovezi de incultură? N-o cunosc, dar îmi e greu s-o cred infailibilă.

Și când aud scuze precum „a avut emoții”. Băi, știți… asta cu emoția e complexă rău. N-a avut emoții să-și tragă cvasi-sânii (specifici vârstei, nu fac sâni-shaming) în amigdale și să se sulemenească, dar Anglia a reușit să-i provoace frisoane?

Poate chiar asta-i problema societății în care trăim: n-avem emoții vis-a-vis de cultura generală, ci cu ținuta de club.

Emoții.

La balurile de boboci ai tot felul de probe: dans, dans cu portocala, spus poezii, act artistic ș.a.m.d.. La alea a avut emoții?

Eu înțeleg că era un copil și până la urmă-i o prostie demnă de un bal de boboci, dar hai să nu condamnăm râsul. Până la urmă nu râdem de ea. Râdem de ce reprezintă ea. Râdem de noi.

E mai bine?


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.