Când va fi revoltă în România?

-


Curând. Atmosfera de ieri din spațiul social-media, în care cunoscuți politicieni și analiști se mirau ca vițeii la poarta nouă de rezultatele unui banal sondaj al unui portal de știri, arată că societatea românescă a intrat în zodia Morometelui, timpul nemaiavând răbdare. Pe scurt: avem probleme mari și conducători mici, care nu ne cunosc problemele sau le cunosc, dar nu vor să le rezolve.

În altă ordine de idei, sunt de acord că problema romilor trebuie tratată cu o diplomație și inteligență superioare celor deținute de un primar. Dar să fii ditamai politicianul sau analistul politic și să te miri că aproape 50% din populația României are ce are cu etnia romilor, asta arată fie că ești prost, fie parșiv. Să le luăm pe rând.

În cazul că ești un politician prost, celebra întrebare „ce ai făcut în ultimii X ani?” trebuie reformulată introducând spațiul locativ: unde ai locuit în ultimii 30 de ani? În Cotroceni? La Bruxelles numai? Că e suficient să ieși vreo câțiva km din București, până într-un sat unde romii primesc ajutoare sociale, deși țin în casă – unde altundeva? – cai de rasă de mii de euro bucata, asta ca să vorbim și de cel mai bun prieten al romului. Dar să revenim la subiect. Nu trebuie să ieși din București: capitala României e plină de cartiere pline la rândul lor de vile cu turnulețe și limuzine de lux, toate acestea aparținând unor romi, desigur, șomeri.

Și bineînțeles că pe acești romi nimeni nu-i deranjează, dar prea mulți o deranjează pe românca de optzeci de ani care vinde pătrunjel la colțul străzii. Oare asta nu e tot discriminare? Este! Iar românii – și încă majoritatea lor! – au văzut, au auzit, dar mai ales au simțit pe pielea lor umilințe nenumărate legate de comportamentul romilor.

Tu, însă, politicianule prost, doar mirându-te arăți că nu știi nimic din toate acestea. Si ce politician mai ești tu dacă ai nevoie de un sondaj public ca să afli una dintre frustrările majore ale electoratului tău? Ca să nu mai vorbim că ești prost de două ori: dacă nu știai de problemă, nici nu aveai cum s-o iei în calcul ca s-o rezolvi. Ca să nu mai vorbim că ești prost de trei ori: puteai măcar să nu te miri, ca să nu semnalizezi din prima cât ești de prost. Că să nu mai vorbim că nu ai ce trebuie să aibă un politician: abilități de comunicare. Pentru că, dacă ai fi vorbit chiar și cu o femeie de servicu, ai fi aflat din timp că ai pe cap o bombă nucleară socială pe care scrie citeț, cu litere de-o schioapă: „Astăzi, românii îi urăsc pe romi”. Însă tu nu poți să comunici cu oamenii decât la întâlniri și evenimente atent regizate. Pentru că ești prost.  

Acum, despre a doua categorie de politicieni: cei parşivi. Aceștia cunosc prea bine toate cele spuse mai sus, dar nu-i interesează decât să se folosească de comunitatea romilor pentru a strânge voturi fie direct, fie indirect. Direct, atunci când în an electoral îi vezi brusc participând la tot soiul de paranghelii ale acestei comunități, promițându-le bulibașelor singurul lucru pe care majoritatea romilor îl doresc de fapt: să nu se schimbe nimic în România! Adică legile să rămână la fel de slabe, fiscul să nu-i poată controla în veci, și inclusiv poliția să le știe de frică.

A doua subcategorie, cea a politicienilor care adună voturi indirect de pe urma romilor, este mult mai periculoasă și dificil de definit. În principiu, ea este formată din tineri de 30-40 de ani care încearcă să acopere o problemă reală a societății sub plapuma unui limbaj „corect politic” liniștitor pentru toți, lucru ce poate face, în concepția lor, împreună cu alte mijloace subversive folosite, fericită și egală pe toată lumea, asta deși este o observație de bun simţ că oamenii nu pot fi egali: unii muncesc mai mult decât alții, unii se nasc cu un coeficient de inteligență mai mare decât alții, unii au masă musculară mai mare decât alții, unii au mai mult noroc decât alții șamd.

Cum se cheamă ideologia care dorește ca toți să fim egali, carevasăzică să trăim într-o societate utopică? Marxism, desigur – o ideologie periculoasă tocmai pentru că vinde o utopie ce poate suci mințile chiar și celor mai înzestrați dintre noi. Bineînteles că, pe lângă „corectitudinea politică” din discurs, acești marxişti folosesc multe alte procedee și mai interesante, ceea ce trebuie însă reținut este modalitatea principală de demascare a lor. Asta pentru că ei au grijă în general să se ascundă bine, infestând partide politice chiar și „de dreapta”, dar și organizații culturale, științifice etc. Care este deci procedeul de demascare? Simplu: propune-i unui asemenea individ o dezbatere legată de un lucru ce îl deranjează. Vei observa rapid cum ,,democratul’’ ce până în urmă cu câteva minute avea gura plină cu „drepturile omului”, „egalitate” și „libertate”, va căuta cât mai repede să pună un căluș libertății tale de exprimare ucigând orice dezbatere critică, mai ales prin procedee de demonizare a adversarului (cu alte cuvinte, dacă nu ești de acord cu el înseamnă că sigur ești nazist, fascist șamd). Adică tocmai ceea ce i s-a întâmplat primarului din Târgu Mureș care, deși a reușit să aducă în spațiul public o problemă reală a României (când aproape 50% dintre români votează într-un fel, n-ai cum să spui că nu e o problema reală), a fost rapid stigmatizat de către „corecții politici”, fiind numit rasist, nazist, etc. Ba mai mult, s-a venit cu ideea că i-ar trebui interzis dreptul de a mai candida. 

Păi, dragilor marxiști mascați în „democrați” ce propovăduiţi „drepturile omului”, „egalitatea” și „libertatea”, limitarea sau restricționarea unui om în a-și exercita dreptul de a candida pentru o funcție publică din cauza unei opinii nu este cumva o măsură totalitară? Parcă, într-o democrație autentică, alegătorul e singurul care decide cine trebuie să fie ales primar sau chiar președinte! Sau nu vă place democrația decât atunci când câștigați voi?

Citește și:

Până la urmă, ce ne facem cu romii?

Putem sista Poliția și Justiția. Românii-și fac dreptate singuri

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.