UPDATE. Capitala, împânzită de broșuri antivaccin pline de minciuni. Reacția ministerului Sănătății

-


Subiectul vaccinării, care i-a împărțit pe români în două tabere, este adus din nou în atenția publicului de o broșură toxică pe care unii bucureșteni au găsit-o în cutia poștală. Broșurile au siglele unor instituții precum Ministerul Sănătății, UNESCO și Organizația Mondială a Sănătății.

UPDATE: Vaccinurile utilizate în România sunt sigure și eficace, fiind verificate după cele mai înalte standarde de calitate existente în lume, a reacționat ministerul Sănătății.

Ministerul Sănătății se delimitează ferm de campania de dezinformare si manipulare referitoare la ineficiența și riscurile vaccinării, apărută în spațiul public, pe rețelele de socializare sau prin materiale tipărite, distribuite în zone aglomerate sau în cutiile poștale.

Facem mențiunea că autorii campaniei inițiate împotriva vaccinării utilizează fără  aprobarea Ministerului Sănătății sau al partenerilor săi identitatea vizuală a campaniei precum însemnele oficiale ale instituțiilor partenere, iar materialele conțin informații false care pot induce în eroare părinții și pot pune în pericol sănătatea populației.

 “Condamn gestul iresponsabil al celor care recurg la astfel de modalități  iresponsabile de dezinformare, cu consecințe grave pentru sănătatea populației. Am însă convingerea că populația nu poate fi păcălită cu astfel de tertipuri și voi continua să fac tot ce îmi stă în putere pentru ca parinții să fie informați corect  astfel încât să ia cea mai bună decizie, de a-și vaccina copiii și de a le asigura astfel o viață sănătoasă. Vom face demersurile legale necesare pentru ca cei reponsabili să răspundă pentru faptele lor, ce pun în pericol sănătatea publică”,  a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

Știrea inițială

Imagini ale broșurii au fost postate pe Facebook de Ioana Mănoiu.

În broșură apar informații false precum faptul că vaccinurile conțin pesticide, precum erbicidul glifosat, și componente celulare animale contaminate.

Deputatul Gabriela Podașcă (Pro România) a reacționat printr-un comunicat de presă, spunând că ”minciuna și dezinformarea pe tema vaccinurilor au atins un nivel periculos. Folosirea numelor unor organizații și instituții publice pentru a legitima acest ”fake-news” este atât ilegală, cât și imorală, putând crea confuzii grave în rândul oamenilor cu privire la necesitatea vaccinării”. Ea cere Ministerului Sănătății să se disocieze public de această campanie.


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.