Capitala la prima ninsoare? Dezastru pe trotuare și pe bulevarde

-


Trotuare necurățate și alunecoase, bulevarde pline de mocirlă, blocaje în trafic. Acesta este peisajul din Capitală la prima ninsoare. Așa cum era de așteptat, autoritățile, aflate sub conducerea Gabrielei Firea, nu și-au dat interesul nici în acest an să curețe Capitală de zăpada depusă în timpul nopții și să protejeze de accidentări pietonii și șoferii.

Foto: Jurnalistii.ro

Pompierii au îndepărtat un copac căzut pe un autoturism, dar şi pe carosabil, miercuri dimineață. În continuare, 4.900 de pompieri cu şenilate şi alte utilaje sunt pregătiţi să acţioneze pe durata codului galben de ninsori, plolei şi intensificări ale vântului.

„Pe fondul vremii nefavorabile, în această dimineaţă s-au produs trei situaţii care au presupus intervenţia autorităţilor. Astfel, în municipiul Bucureşti, pompierii au acţionat pentru degajarea unui copac căzut pe un autoturism şi pe carosabil, iar pe DN5, în localitatea giurgiuvenă  Uzun, circulaţia rutieră s-a desfăşurat temporar îngreunat din cauza derapării a două autotrenuri. Echipele administratorului de drum au intervenit pentru scoaterea vehiculelor în afara părţii carosabile”, au anunţat, miercuri, reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Probleme și în țară

De asemenea, între localităţile Merişani şi Guruieni din judeţul Teleorman, un camion nu a mai putut urca o pantă şi a blocat parţial tronsonul de drum.

„La acest moment, în zona intervine un echipaj al ISU Teleorman împreună cu reprezentanţi ai Primăriei Merişani, pentru remedierea situaţiei în cel mai scurt timp”, au mai spus reprezentanţii IGSU.

Din cauza vântului puternic au fost închise porturile Midia, Mangalia, Constanţa, Agigea şi bara Sulina.

17 judeţe sunt, miercuri, până la ora 20.00, sub cod galben de ninsori viscolite, depuneri de zăpadă, gheaţă şi intensificări ale vântului.

Citește și: „A suferi de depresie nu înseamnă că eşti slab”. Interviu cu psihoterapeutul Valeria Vîrlan


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.