Cazul Caracal. Rechizitoriul şi actele de urmărire penală, în pixul lui Bogdan Licu

-


DIICOT a transmis luni spre confirmare procurorului general Bogdan Licu rechizitoriul şi actele de urmărire penală întocmite în dosarul „Caracal”, urmând ca o echipă de procurori criminalişti să stabilească când ar putea fi trimis la instanţă.

 

„În cursul zilei de azi, 13 ianuarie, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a transmis procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) dosarul ‘Caracal’, împreună cu rechizitoriul întocmit, pentru verificarea sub aspectul legalităţii şi temeiniciei şi confirmării de către procurorul ierarhic superior”, potrivit textului comunicatului de presă, emis de ministerul Public.

În schimb, procurorul  general Bogdan Licu a dispus ca un colectiv de procurori de la Parchetul General să examineze toate actele întocmite de DIICOT în acest dosar.

„În vederea soluţionării, procurorul general al PÎCCJ, Bogdan Dimitrie Licu, a constituit un colectiv format din procurori din cadrul Serviciului de îndrumare şi control (SIC) şi Secţiei de urmărire penală şi criminalistică (SUPC) – Biroul Criminalistică, ce va examina actele de urmărire penală efectuate în cauză şi va întocmi un referat cu propuneri, referat care va sta la baza fundamentării deciziei procurorului general”, arată Parchetul General.

La începutul anchetei DIICOT, Gheorghe Dincă a susţinut că a ucis-o pe Alexandra Măceşanu, în vârstă de 15 ani, pe data de 25 iulie 2019 şi, ulterior, i-a incinerat corpul într-un butoi din curtea casei sale. De asemenea, acesta a afirmat că a ucis-o şi pe Luiza Melencu, de 18 ani, dispărută în luna aprilie 2019, iar resturile corpului le-ar fi aruncat la marginea unei păduri de lângă Caracal. Pe parcursul anchetei penale, Gheorghe Dincă şi-a schimbat declaraţia iniţială, în sensul că nu ar fi ucis-o pe Luiza Melencu, iar fata ar fi fost luată din casa lui de alte persoane.

În urma unei expertize ADN efectuate de INML s-a stabilit că fragmentele osoase găsite în cenuşa din butoiul metalic de la domiciliul lui Gheorghe Dincă aparţin Alexandrei Măceşanu, cu o probabilitate de 99,93%. De asemenea, INML a efectuat o altă expertiză a fragmentelor osoase descoperite lângă o pădure din Caracal, însă specialiştii nu au reuşit să stabilească cui aparţine ADN-ul.

Doi noi complici la ultimele audieri de la DIICOT

La ultimele audieri de la DIICOT, Gheorghe Dincă a afirmat, că a mai avut doi complici în acest cumplit caz, pe Petruța și pe Ștefan. Petruța se pare că este, după spusele inculpatului, o tânără de 28 de ani din Roșiorii de Vede, iar Ștefan un bărbat în vârstă de aproximativ 40 de ani, din București. Fostul mecanic auto spune că acest Ștefan, a luat-o pe Luiza cu mașina din fața casei lui Dincă împreună cu alți doi bărbați, fără voia sa. De aici apare și teoria criminalului (una similară, de altfel, cu cea a familiei Melencu) potrivit căreia adolescenta încă ar fi în viață.

Procurorii au căutat imediat în baza de date la care au acces şi au găsit doat o singură femeie în România cu numele P.M, care nu corespundea în niciun fel cu spusele inculpatului, bărbaţii erau câţiva cu ințialele S.B., dar nici ei nu corespundeau, potrivit monitoruljustitiei.ro.

În momentul de faţă,Gheorghe Dincă este acuzat de trafic de persoane, două omoruri calificate şi profanare de cadavre.

Citeşte şi:

Preşedintele SNPPC, despre reorganizarea MAI: „Este o mare capcană, o reformă mincinoasă”

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.