„Caravana cu Medici”, speranţa pacienţilor din zonele devaforizate ale României

-


Asociaţia „Caravana cu Medici”, care oferă îngrijiri medicale gratuite persoanelor din zone defavorizate, va ajunge luna aceasta în patru sate din România pentru a diagnostica şi trata afecţiuni cardiovasculare. De asemenea, se va oferi sprijin şi tratament pentru sănătatea femeii.

 

Satele care vor fi vizitate de Caravana cu Medici în perioada imediat următoare sunt: Banca (judeţul Vaslui), Homoroade (judeţul Satul Mare), Roşia Montană (judeţul Alba) şi Varniţa (judeţul Vrancea).

De asemenea, pe 5 şi 6 octombrie, „Caravana cu Medici” va realiza acţiuni medicale în Banca, pentru depistarea, tratarea şi prevenţia afecţiunilor cardiovasculare la adulţi. În intervalul 11 – 12 octombrie vor fi organizate două caravane în Homoroade cu acţiuni pentru sănătatea femeii şi în Roşia Montană pentru afecţiuni cardiovasculare la adulţi.

În schimb, între 18 şi 20 octombrie, „Caravana cu Medici” se va afla în Varniţa, unde va identifica şi trata probleme cardiovasculare. De la începutul anului, „Caravana cu Medici” a organizat 16 caravane personalizate, dedicate sănătăţii femeii, copiilor şi persoanelor de vârsta a 3-a.

Anul trecut, „Caravana cu Medici” a reuşit să ajungă în 21 de sate din 12 judeţe, stabilind un record al ediţiilor. Caravanele cardio efectuate au inclus realizarea a 809 consultaţii şi 461 de consulturi de specialitate şi au fost recoltate 881 de analize.

Caravanele pentru sănătatea femeii au dus la realizarea a 385 de teste Babeş-Papanicolau, 340 de ecografii de sân şi distribuirea a 200 de vouchere pentru mamografie.

Citeşte şi:

Când începe campania de vaccinare gratuită împotriva gripei şi cine ar trebui să se vaccineze

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.