Care este cel mai murdar obiect din bucătărie

-


Bucătăria este locul unde preparăm şi servim mâncarea, dar unde şi riscăm să ne îmbolnăvim cu bacterii periculoase precum: Salmonella, Listeria sau E Coli. Mai multe studii efectuate în Marea Britanie au scos în evidenţă faptul că frigiderul este unul dintre cele mai murdare obiecte din bucătărie, prin prisma sertarului pentru depozitarea fructelor și legumelor.

 

Sertarul pentru depozitarea fructelor și legumelor ar putea conține în jur de 8.000 de bacterii pe fiecare centimetru pătrat, ceea ce depășește de 750 de ori nivelul maxim considerat sigur de securitatea sanitară, scrie Rador.

De asemenea, normele sanitare standard recomandă ca suprafețele de preparare și depozitare a alimentelor să conțină maximum zece unități de bacterii pe centimetru pătrat, iar cercetătorii susţin că în sertarul pentru depozitarea fructelor și legumelor din frigider pot fi descoperite bacterii mortale (salmonella, E.coli și listeria).

Analizele prelevate din sertarele a circa 30 de frigidare au condus la concluziile prezentate mai sus. În acest sens, experții ne recomandă să facem frecvent curățenie în frigider, cel puțin o dată pe lună şi să acordăm o atenţie deosebită sertarului pentru depozitarea legumelor şi fructelor.

Frigiderul trebuie spălat cu apă călduţă şi detergent.

Citeşte şi:

Alba neagra cu statutul CFR-istului

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.