De ce l-a schimbat Dragnea pe Țuțuianu de la Apărare

-


Senatorul PSD, Adrian Țuțuianu susține că a fost înlăturat de la șefia Apărării întrucât l-a deranjat pe Liviu Dragnea prin  activitatea sa de la minister.

”Probabil că am deranjat pe anumiți colegi, foarte mulți sau unii dintre ei care aveau putere de decizie, inclusiv președintele partidului. Probabil că a avut anumite nemulțumiri față de faptul că era foarte vizibil, apreciat și de cei cu care lucram în minister, dar și de presa națională, unde n-ați auzit critici la adresa mea legate de minister. Este o etapă, este o școală. În două luni am făcut un master pe apărare națională și e foarte utilă în conturarea profilului meu de lider politic și de administrație. Este o etapă în care am învățat că în politică nu contează numai munca serioasă, ci uneori contează mai mult să relaționezi cu ceilalți, să aloci mai mult timp relațiilor umane”, a declarat Adrian Țuțuianu, la postul Columna tv.

Potrivit acestuia, munca la ministerul Apărării a fost pur administrativă și s-a pliat pe așteptările sale.

”Ați înțeles ce a fost cu plecarea aia? Sigur că am înțeles foarte multe lucruri, regret și eu că am plecat. M-am simțit foarte bine, m-am simțit foarte util, am intrat rapid în tematica ministerului. Până la urma este administrație, nu era ceva neapărat nou pentru mine. O primă zi chiar de foc, am început greu, am terminat tot într-un stil fulminant”, a adăugat fostul ministru al Apărării.

La sfârșitul lunii septembrie, în plin scandal al plăților salariilor și soldelor militarilor, Adrian Țuțuianu şi-a scris demisia, după ce premierul Mihai Tudose i-a spus că Liviu Dragnea îi cere să plece.

„Am plecat pentru că mi s-a făcut un reproş pe care, în sinea mea, îl consider insuficient fundamentat, dar nu am ţinut să mă leg nici de scaun, nici de funcţie. În momentul când premierul Tudose mi-a spus că am greşit şi că am adus un prejudiciu de imagine grav, a spus dânsul, şi că preşedintele partidului îmi cere să plec, am cerut o coală de hârtie, mi-am scris demisia, vă repet sunt un om cu multă demnitate şi nu accept ca cineva să mă calce în picioare. Am avut o discuţie telefonică a doua zi (n.r. cu Liviu Dragnea), m-a invitat să ne lămurim pe câteva lucruri, i-am spus că nu doresc să port o discuţie cu nimeni la momentul acesta”, conchidea  Adrian Țuțuianu.

Mai puteți citi și: Mai multe șanse pentru formarea medicilor militari

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.