Carmen Dan așteaptă cu nerăbdare finalizarea anchetei în dosarul violențelor din 10 august. „Am pus la dispoziţie documente, oameni care să ajute procurorii”

-


Ministrul de Interne, Carmen Dan susține că doreşte finalizarea dosarului violenţelor din 10 august 2018 și a pus la dispoziţia procurorilor acte şi poliţişti cu care aceştia să lucreze.

„Eu sunt mai interesată decât oricine ca să se închidă acest dosar şi să se stabilească ce s-a întâmplat cu adevărat, sens în care am făcut tot ce puteam să fac de la nivelul Ministerului Afacerilor Interne. Am pus la dispoziţie documente, am pus la dispoziţie oameni care să ajute procurorii în ancheta pe care o fac şi îmi căutam, pentru că îmi scosesem nişte date care făceau trimitere la situaţia din acest moment, şi sunt trei dosare penale ce s-au finalizat cu trimiteri în judecată. 20 de persoane care au fost trimise în judecată. Acestea nu sunt din rândul jandarmilor. Sute de jandarmi care sunt parte vătămată în aceste dosare”, a declarat Carmen Dan,  la  postul România TV.

Potrivit acesteia,  finalizarea anchetei în dosarul aflat la Parchetul General trebuie să stingă subiectul public de discuţie.

„Şi credeţi-mă, aştept cu acelaşi interes să se finalizeze şi dosarul care este în instrumentarea Parchetului General. Pentru că cred că trebuie să existe un echilibru şi pentru că cred că procurorii trebuie să facă demersuri ca şi acea anchetă să meargă spre finalizare, pentru a închide acest subiect. Eu n-am văzut până în acest moment vreun jandarm condamnat şi de aia cred că doar procurorii pot stabilit adevărul şi de aceea obligaţia mea este să pun la dispoziţia parchetului, să mă pun la dispoziţia parchetului dacă este necesar, pentru a se stabili într-un final adevărul şi a putea să închidem acest subiect, care face agenda unor persoane care sunt foarte interesate să aşeze iar România, cel puţin în spaţiul european, într-o zonă a neîncrederii”, a adăugat Carmen Dan.

Întrebată despre afirmaţiile viceprimarului Aurelian Bădulescu în urma cărora a fost chemat la parchet pentru a da un supliment de declaraţie, Carmen Dan a apreciat că atitudinea acestuia nu este una corectă.

„Nici n-aş vrea să comentez această atitudine. Atunci când ieşi şi spui că ai minţit în faţa procurorilor arată foarte mult despre felul în care te poziţionezi în faţa organelor de cercetare penală. Şi arată foarte mult despre caracterul persoanei. A creat un orizont de aşteptare şi apoi, aşa cum aţi observat şi dumneavoastră, şi-a nuanţat declaraţiile. Foarte rău că s-a dus în faţa procurorilor şi a minţit, dacă a minţit, foarte rău că n-a spus adevărul, că nu şi-a adus contribuţia. Nimeni nu s-a temut de poziţionarea sa publică”, a subliniat ministrul Internelor.

Aceasta a  mai arătat că „procurorii au la dispoziţie toate mijloacele de a afla adevărul” şi că la acest moment nu mai vede vreun impediment în finalizarea acestei anchete.

„Eu nu am fost citată. Eu ştiu clar că sunt la dipoziţia, şi am anunţat din primul moment lucrul asta, sunt la dispoziţia organelor de anchetă şi în momentul în care mă voi prezenta, dacă mă vor cita, nu voi face nimic altceva decât să spun adevărul”, a conchis Carmen Dan.

Citește și:

Cristi Borcea în mediul lui natural

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.