Carmen Șerban intră într-o bibliotecă. Cum se termină bancul?

-


În mintea mea suna a banc s-o vezi pe manelista Carmen Șerban printre cărți vechi și rafturi prăfuite, dar realitatea bate imaginația. Încă odată.

Înainte de toate vreau să vă spun că am ascultat melodia cântăreței (și eu ascult manele în mod ironic, ca orice hipster care se respectă) și trebuie să vă spun, cu mâna pe suflet, că piesa nu-i manea. Adică e manea, dar nu-i cu nimic diferită de ce auzim la Radio Zu în heavy rotation. E manea d-astea nouă, electrică. Versurile ei sunt la fel de bune/proaste precum cele cântate de Ruby, sau altă divă din comercialul românesc.

Dar să revenim la piesă.

Vreau să știți că nu-mi aplecam atenția asupra unei banale melodii dacă nu vedeam un adevăr în ea. Se vede că-n timpul petrecut la filmări doamna Carmen Șerban a citit niscaiva cărți de antropologie, psihologie și istorie.

Melodia începe cu o Carmen Șerban în promenadă printre cărți, atingând rafturile cum atingi hainele în second-hand când îți e prea silă să pui mai mult de două degete pe ele. Versurile-s profunde, având cuvinte nemaiîntâlnite în repertoriul artistei: „caracter”, „frustrate” sau „scurtcircuit”.

Adevărata bijuterie a videoclipului se află-n cadrele în care nu apare artista. E vorba despre o tânără, cu buricul gol și cercel prins în orificiul abdominal, care-i lăsată la bibliotecă de către Iuby, posesor de tricou cu „Boss”. Acesta nu intră cu ea-n clădire pentru că știm efectul literaturii asupra cocalarilor: grețuri și stări de leșin în BMW. Unde mai pui că trebuia să ajungă urgent la pariuri să pună 7sute pe Barca.

Tânăra intră-n sala de lectură unde se mai află și un hipster. Cămășuță, vestuță, ochelari de vedere. Tânăra se plimbă printre rafturi și alege o carte groasă, probabil un tratat despre scolioză, boală de care suferă cu suferință din moment ce stă cu fundul mereu împins în spate.

De la atâta lectură situația se înfierbântă și studioasa-și imaginează dansuri contemporane cu tocilarul. Se vede luată pe sus, dansată, totul în preajma unei Carmen Șerban țeapănă, un DJ prea extaziat pentru o bibliotecă și un saxofonist care pare aterizat de la o nuntă de interlopi din Călărași.

Tot videoclipul îi vedem pe cei doi tineri într-un extaz, dansând printre mese, uitând de lectură.

Finalul, pentru că acolo se vede geniul artistei, ne prezintă realitatea crudă. După ce s-a dansat în minte cu tocilarul, studioasa pleacă acasă tot cu cocalarul care o reperează de la ușa instituției: „Hai prințesa mea, că-ncepe programul la păcănele!”

Morala-i sinceră, dureroasă, dar irefutabilă: oricât de sexy ești într-o bibliotecă goală, femeia tot la ceafă trage.

Mulțumim, Carmen Șerban. Să mai citești.

Mai puteți citi și:

UPDATE: Manea filmată în biblioteca de la Medicină. ”Nu este nevoie de intervenția Ministerului Educației Naţionale”


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.