Cărțile pe care fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, vrea ca toată lumea să le citească

-


Mark Zuckerberg are ca misiune , spune el, să unească oamenii din întreaga lume, astfel că multe dintre cărțile pe care le recomandă au ca temă caracterul universal al celor mai importante aspect ale vieții noastre.

Iată care sunt cărțile pe care le recomandă fondatorul Facebook:

  1. ”The Muqaddimah”, de Ibn Khaldun

„Muqadimaha”, care se traduce ca „Introducere”, a fost scrisă în 1377 de către istoricul Khaldun. Este o încercare de a elimina prejudecățile istorice și de a găsi elemente de universalitate în evoluția omenirii. Abordarea științifică revoluționară a lui Khaldun în domeniul istoriei a făcut să fie cunoscut ca unul dintre părinții sociologiei și istoriografiei moderne.

  1. ”The New Jim Crow”, de Michelle Alexander

Alexander este profesor de Drept la Universitatea de Stat din Ohio și militant pentru drepturile civile, care susține în cartea sa că „războiul împotriva drogurilor” a favorizat apariția unei culturi în care pare că închisorile sunt populate doar de deținuți de culoare care, odată eliberați, sunt tratați ca cetățeni de mâna a doua.

  1. ”Why Nations Fail”, de Daron Acemoglu and James A. Robinson

”Why Nations Fail” oferă  o imagine de ansamblu a cercetărilor efectuate timp de 15 ani de către economistul MIT, Daren Acemoglu, și de expertul în Științe Politice de la Harvard James Robinson. A fost publicată pentru prima dată în 2012.

Autorii susțin că doar „guvernele incluzive” creează piețe deschise care permit cetățenilor să cheltuiască și să investească bani în mod liber și că creșterea economică nu indică întotdeauna bunăstarea cetățenilor unei țări.

  1. ”The Rational Optimist”, de Matt Ridley

„The Rational Optimis”, prima dată publicată în 2010, este cea mai cunoscută și cea mai controversată carte a scriitorului Madd Ridley.

În ea, Ridley vorbește despre cum ideea de piață economică stă la baza progresului uman, acest progres fiind unul accelerat în condițiile în care piața este liberă.

  1. ”Portfolios of the Poor”, de Daryl Collins, Jonathan Morduch, Stuart Rutherford șis Orlanda Ruthven

Cercetătorii Daryl Collins, Jonathan Morduch, Stuart Rutherford și sOrlanda Ruthven au petrecut 10 ani studiind viața, din punct de vedere financiar, a claselor sociale considerate inferioare din Bangladesh, India și Africa de Sud.

O descoperire importantă a acestor cercetători, prezentată pe larg în carte, este că sărăcia extremă se întâlnește nu neapărat în zone în care oamenii trăiesc cu greu de pe o zi pe alta, ci mai degrabă în zone în care populația nu are acces la insituții financiare în care să-și depoziteze banii.

Citește și: 

Topul țărilor în care este cel mai bine să investești! Iată unde ar trebui să pornești o afacere

Urmărește Jurnaliștii.ro și pe Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi și mai importante știri ale zilei!


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.