Cât de altfel e „altfel”-ul?

-


N-a trebuit să treacă foarte mult timp ca să apară primele nasoale din partea mult așteptatei opoziții. Și cum anti-PSD-ismul urlat în campanie a fost un cal de bătaie pentru ambele partide, PNL și USR reușesc foarte repede și clar să-și arate punctele negre.

Sunt curios dacă, în mentalul colectiv, nasoalele USR/PNL vor căpăta aceeași valoare ca înjuratele pesedisme. Dar asta rămâne de văzut în timp.

Liberalii se băteau până acum ceva timp cu pumnul în piept și blocau populismele religioase ale social-democraților. Voiau să arate că pentru ei banul public e sfânt. Mai sfânt ca o donație substanțială către Catedrala Mântuirii Neamului.

Lucrurile s-au schimbat când s-a ajuns la putere și au realizat că au fost votați ca „rău cel mai mic” și de o pătură care nu le împărtășește valorile „liberale”. Îmi cer scuze pentru numărul mare de ghilimele, dar asta-i politica românească. Și cum PNL-ul trebuie să-și consolideze și din publicul care n-a fost fidelizat, se pretează la mișculațiuni financiare sperând că miezul electoral liberal n-o să se fisureze și n-o să țină minte că au votat (alte) șulfe politice.

Așa s-a ajuns ca din pixul PNL-ului să plece alți saci de bani către Catedrala Neamului și implicit BOR. Câți? Destui cât să se demonstreze, pentru a nu știu câta oară, că votul din compromis nu aduce nimic bun.

În cealaltă tabără, cealaltă bulă curată și non-PSD, se fac maziliri pe bandă rulantă. O membră USR a fost eliminată din sistem pentru că a avut tupeul să sublinieze o serie de nereguli din cadrul campaniei „Fără penali”. Un politician naiv s-a trezit să arate pe Facebook gafele din propria tabără. Asta l-a costat scump. Din păcate bula USR e prea îndrăgostită de propria alegere încât mitocănia asta făcută la drum de seară să devină o criză de imagine. 

E doar un semnal de alarmă că și prin USR sunt vânturi dragniene. 

Până la noi ordine și dezordine, să ne delectăm cu luptele dintre USR, PNL și Plus pe stabilirea unui candidat care să scape capitala de Firea. O să fie tragicomic.

Citește și:

Reconstruim România cu traseiști

Remedii pentru analfabeții funcționali


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.