Cât de mult îi pasă Sorinei Pintea de gărzile medicilor? Explicațiile unui medic care a așteptat-o în frig

-


Un medic din Craiova, care a strâns circa 2000 de semnături pentru ca gărzile să fie recunoscute drept vechime în câmpul muncii, susţine că a venit la Bucureşti în audienţă la ministrul Sănătăţii, însă Sorina Pintea nu a mai venit şi nici nu a mai putut fi contactată telefonic.

 

”Ce poate determina un ministru să ne cheme de la sute de km şi să nu vină? Sunt atât de obosită încât, pur si simplu, nu pot să înlătur din capul meu întrebarea obsesivă <De ce?>. Ce poate determina un ministru să ne cheme de la câteva sute de kilometri şi apoi să nu te mai primească? Ce motivaţie interioară sau ce factor exterior poate declanşa această reacţie? Aceasta încălcare (fără precedent, zice-se) a protocolului şi politeţei? Încerc să găsesc o explicaţie în textul memoriului, pe care din fericire l-am înregistrat la secretariat prin bunăvoinţa domnilor secretari de acolo. Nişte tineri de toată isprava, care au făcut tot posibilul să ne facă aşteptarea mai plauzibilă. Au încercat până în cea din urmă clipă să ne reţină…. să ne explice că doamna ministru a revenit la serviciu abia azi. Nu prea pricep ei ce e cu noi, căci memoriul are ataşată lista de 2000 de aderenţi”, a scris medicul, pe Facebook, potrivit Mediafax.

Astfel, medicul susţine că după ora 17, ora stabilită cu ministrul Sănătăţii pentru întâlnire, ”clipele au trecut cumplit de greu”.

”Dacă ar fi răspuns la mesaje, dacă ar fi trimis pe cineva, dacă ar fi dat măcar un semn, cât de mic, probabil ar fi trecut mai uşor!! Şi dacă ar fi avut o anticameră în care să putem aştepta, nu holul ăla absolut sinistru, nezugrăvit de zeci de ani, în care frigul te cuprinde după primele cinci minute de aşteptare..e de fapt casa scărilor…nu e un hol. Ni se spune că trebuie să avem răbdare.. alţii bântuie pe aici de ore bune. Singura alinare sunt cele două colege ce au dorit să fie alături de mine, aici..deşi amândouă ar fi avut, cu siguranţă, ceva mai bun de făcut..mă uit la ele cum tremură, din solidaritate, lângă mine..e prima dată când le văd în realitate”, a subliniat acesta.

De asemenea, medicul din Craiova a mai spus că întâlnirea fusese stabilită pentru ora 16.30, dar ministrul Sorina Pintea nu a mai răspuns la telefon şi nici nu a mai venit la întâlnire.

”Deşi a spus că va veni la întâlnire, ministrul nu a mai apărut. Am aşteptat în frig cam o oră jumătate. După care am fost nevoite să plecăm, pentru că aveam tren. Îmi asum ce am scris. Şi eu, şi colegele mele”, a declarat medicul din Craiova, pentru Mediafax.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Oana Grigore, a declarat, că nu ştie dacă cei trei medici craioveni aveau o întâlnire cu ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

”Doamnele au fost ieri, au fost trei doamne doctoriţe. Au depus un document la cabinetul Ministrului Sănătăţii, cu 1.000 de semnături şi el a fost dat în lucru Direcţiei de specialitate. Deja este dat în lucru. Nu ştiu dacă a fost o întâlnire sau trebuia să fie o întâlnire. Nu ştiu dacă aveau sau nu întâlnire cu doamna ministru. Doamna ministru a fost într-o delegaţie oficială, de la ora 11.00 a coborât din avion şi s-a dus direct la şedinţa de Guvern, după care a venit direct în conferinţă de presă. Nu ştiu dacă doamnele au avut sau nu întrevedere cu doamna ministru.  Nu ştiu dacă dânsele au avut solicitare pentru întrevedere cu doamna ministru”, a conchis Oana Grigore.

Citeşte şi:

Weekend deosebit de friguros. Ninsori și vânt puternic

 

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.