Cât de benefic poate fi postul negru în bătălia cu cancerul?

-


Studiile ştiinţifice publicate în ultimii ani au demonstrat că postul negru poate fi o alternativă în bătălia cu cancerul în contextul în care organismul este purificat de proteine animale, grăsimi şi zaharurile în exces. Atenție! Acesta trebuie ţinut numai sub supravegherea medicului curant.

 

Postul negru împiedică organismul să hrănească tumorile canceroase cu substanţele necesare dezvoltării acestora şi implicit este obligat să consume din tot ceea ce îi este în exces.  Lipidele din ţesuturile sub-cutanate sunt consumate primele, după care proteinele din ţesuturi, şi-n final ţesuturile bolnave.

Postul negru nu aduce vindecări miraculoase, ci doar combate răspândirea cancerului în organism prin intermediul unui regim alimentar sărac în proteine animale, grăsimi şi zaharuri. Medicii şi chiar nutriţioniştii recomandă ca în fiecare săptămână să ţinem fiecare, după puterea şi rezistenţa noastră, câte două-trei zile pe săptămână ca să prevenim din vreme apariţia tumorilor canceroase în organism.

Cei care nu pot ţine post pot ţine o dietă de circa o săptămână cu sucuri naturale din fructe şi legume proaspete combinată cu produse apicole şi ceaiuri din plante.

Sucul de sfeclă roșie, combinat cu mere sau alte rădăcinoase este recomandat tuturor bolnavilor de cancer, potrivit cuvântul-ortodox.ro.

O altă metodă de purificare a organismului o reprintă “doză” zilnică de 2-3 pahare de apă plată, consumate în fiecare dimineață, pe stomacul gol. Apa trebuie să fie curată și de calitate.

Bolnavii de cancer care nu pot ţine „Post Negru” pot începe treptat să renunţe la câteva alimente şi mâncăruri care hrănesc celulele canceroase: friptura la grătar, carnea în sânge, vânatul, ciupercile, brânzeturile fermentate, sarea iodată, condimentele iuți, zahărul alb și dulciurile procesate industrial, produsele de cofetărie sau patiserie, praful de copt, tutunul, alcoolul, cafeaua, Coca-Cola, coloranții, conservații și aditivii chimici, ceaiul chinezesc, ciocolata și cacaua.

În timpul „Postului Negru”,  organismul începe să se hrănească din depozitele de grăsimi acumulate în exces. Astfel, rezerva de glicogen a ficatului si alte substante nutritive prezente în sânge sunt imediat folosite, potrivit elixir.ro

Fenomenele purificatoare din timpul postului negru sunt însotite în cele mai multe cazuri de ameţeli, dureri de cap, stări de oboseală, bătai neregulate ale inimii sau vomă. Aceste a vor dispărea în câteva zile concomitent cu creşterea substanţelor alcaline în organism.

Beneficiile Postului Negru:

Celulele devin mai mici, temperatura corpului scade cu 0,5 – 1 grade Celsius. Metabolismul scade, oxidările celulare se reduc, iar procesul de îmbătrânire stagnează;

Muşchii devin mai bogaţi în calciu, în timp ce glucoza din sânge scade;

Numărul bătăilor inimii scad de la 80 la 50 bătăi pe minut, iar tensiunea arterială scade;

 Circulaţia sanguină şi limfatică se efectuează mai uşor, iar sistemul nervos se revigorează;

Citeşte şi:

Isterie la Spitalul Clinic Fundeni din cauza unui posibil control al Sorinei Pintea

 

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.