Cât mai continuă perchezițiile de la „casa groazei” din Caracal. Ce se știe până acum

-


A trecut mai bine de o lună de la dispariția Alexandrei Măceșanu, iar dosarul este unul deosebit de complex cu multe răsturnări de situații. Procurorul-şef al DIICOT, Felix Bănilă, a precizat marţi dimineaţă că ancheta în cazul Caracal a evoluat, fiind găsite noi probe, şi că speră ca, în maximum 15 zile, să fie încheiate percheziţiile de la casa lui Gheorghe Dincă, în cadrul noului mandat.

„Ancheta a evoluat, avem şi alte probe. (…) După ce vom finaliza cercetarea la faţa locului, în cadrul mandatului de percheziţie domiciliară, care va fi chestiune de câteva zile – mandatul a fost obţinut pentru 15 zile. Noi sperăm că vom finaliza mai repede, a declarat Felix Bănilă, la sediul CSM.

Întrebat dacă este luată în calcul o a treia victimă, procurorul-şef DIICOT a precizat că anchetatorii au în vedere orice ipoteză.

„Este cam devreme să pot face apreciere cu privire la acest aspect. Nu neglijăm niciuna din versiuni – nici că ar avea sau nu complici, nici că ar mai fi şi alte victime”, a spus Bănilă.

DIICOT continuă percheziţia domiciliară la casa lui Gheorghe Dincă, în baza unui nou mandat emis de către Tribunalul Bucureşti pentru o perioadă de 15 zile.

Ce se știe până acum

Ancheta merge anevoios la peste o lună de zile de la dispariția Alexandrei, iar anchetatorii au foarte puține probe care să ateste faptul că Alexandra și Luiza ar fi moarte așa cum susține Gheorghe Dincă. Un test preliminar de ADN realizat la niște dinți găsiți la Dincă a arătat că aceștia ar aparține Alexandrei. Familia va cere o contraexpertiză în străinătate.

Şeful DIICOT a precizat că raportul INML arată că oasele găsite în butoiul din casa din Caracal conţin ADN-ul Alexandrei.

„La dosarul cauzei au venit acele concluzii preliminare din care rezultă că a fost identificat profilul genetic al minorei, în proporţie de 99,90%. Din punctul nostru de vedere, acestea sunt oarecum clare pentru noi, însă cercetările continuă”, a declarat şeful DIICOT, Felix Bănilă.

Despre Luiza, șeful DIICOT a spus că nu exclude varianta ca fata să fie în viaţă, deoarece ultimul raport al INML nu a putut oferi un rezultat cu privire la ADN-ul din oasele identificate în pădurea din Caracal.

Ce urmează? „De finalizat cercetarea în cadrul acestui mandat de percheziţie domiciliară. Practic, se verifică golurile din pământ, dacă sunt sau nu sunt, dacă sunt obiecte care ne interesează acolo. Se verifică pereţii locuinţei, pentru că s-a spus – şi corect s-a spus – că s-au aşezat mai multe straturi de ciment pe interior şi vrem să vedem dacă ascund sau nu ceva”, a conchis Felix Bănilă.

CITEȘTE ȘI:

Șmecherul Tăriceanu


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.