Cataramă critică candidaturile lui Blaga și Antonescu de pe lista PNL pentru europarlamentare

-


Prim-vicepreşedintele PNL Sector 2, Viorel Cataramă, a declarat, luni seara, la postul Realitatea tv, că prin candidaturile lui Crin Antonescu şi Vasile Blaga la alegerile europarlamentare, partidul aduce în opinia publică două subiecte pe care liberalii le-ar vrea uitate, respectiv USL şi tăierea pensiilor.

 

„Uitaţi astăzi ce greşeală ne pregătim noi să facem la PNL. O altă greşeală. Venim cu o listă pentru europarlamentare cu persoane, care altfel au multe calităţi, Crin Antonescu, Vasile Blaga, Ludovic Orban. Crin Antonescu. De numele lui se leagă una dintre cele mai negre pagini din istoria partidului, USL. Astăzi noi suntem duşmani cu PSD, acum câţiva ani eram în alianţă. Aducem în discuţie, în opinia publică, un subiect pe care îl vrem uitat, USL. Domnul Crin Antonescu ar putea să fie un ambasador extraordinar al României. Avem vreo 12 posturi libere de ambasador, din câte ştiu, sau 14 posturi libere. Noi venim acum la primele alegeri. Noi avem şi adversari, nu numai prieteni. Se va bate monedă pe USL şi pe tăierea pensiilor. Crin Antonescu şi Vasile Blaga sunt legaţi ombilical de aceste două nerealizări ale partidului. De ce să aducem în opinia publică? Nu sunt atâtea posturi pe care să le oferim unor oameni capabili, cu calităţi?”, a subliniat Viorel Cataramă, la postul  Realitatea tv.

Potrivit acestuia, Crin Antonescu şi Vasile Blaga  sunt persoane foarte onorabile cu multe calităţi, însă candidaturile celor doi nu maximizează şansele de câştig ale partidului la europarlamentare.

„De ce trebuie să aducem în dezbaterea opiniei publice aceste schelete pe care le dorim cât mai mult ascunse în dulap? Eu sunt om de afaceri. Sunt eficient şi pragmatic. Vreau să maximixez câştigul. Nu să îmi compromit şansele. Asta e tot. Şi Crin Antonescu şi Vasile Blaga sunt persoane foarte onorabile, cu multe calităţi, dar găsim atâtea posturi pe care să le oferim. De ce trebuie aducem în prim planul opinie publice, în campania electorală lucruri care nu ne fac plăcere şi care ne creează şi ne-au creat deservicii? Pentru că, din cauza tăierii pensiilor, PDL de la 37% a ajuns la 13%. E o realitate incontestabilă. O greşeală care s-a făcut pentru că atunci trebuia devalorizată moneda naţională, nu tăiată pensia”, a adăugat Cataramă.

Liberalii Alina Gorghiu, Crin Antonescu şi Vasile Blaga au anunţat că vor să candideze pe lista PNL pentru alegerile europarlamentare. De asemenea, europarlamentarul Siegfried Mureşan a anunţat, luni, că şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de membru al PE.

Citește și:

Ucraina vrea să blocheze Rusia la Marea de Azov. Nave militare, sub podul de la Kerci

 

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.