PSD, pregătit să modifice OUG privind mărirea alocaţiilor. „O altă ipocrizie marca PNL”

-


Preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, a declarat, joi, că este posibil ca parlamentarii PSD să facă un amendament la OUG privind mărirea alocaţiilor copiilor, atunci când aceasta va ajunge în Parlament, astfel încât acestea să fie dublate.

„O să vedem dacă o să o respingem sau o să facem un amendament la această ordonanţă în aşa fel încât să respectăm angajamentul iniţial luat de Parlament – şi anume dublarea alocaţiilor. Putem să facem amendamente la ordonanţă în aşa fel încât ea să fie, dacă e vorba de o ordonanţă de rectificare, să asigurăm pur şi simplu sumele necesare”, a declarat preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc.

Potrivit acestuia, mărirea alocaţiilor în etape, pentru a se ajunge la dublarea lor abia în iulie 2022, este „o altă ipocrizie marca PNL, după ce tot timpul au spus că sunt resurse suficiente”.

„România s-a bucurat că preşedintele Iohannis ne-a anunţat că vom primi 80 de miliarde. Sunt resurse pentru dublarea alocaţiilor, este o chestiune de angajament pur şi simplu. PNL nu respectă legea, nu e prima dată când PNL face acest lucru. Dacă domnul Cîţu ne spune abia acum că nu mai sunt bani, trebuie să ne spună unde s-au dus banii. În licitaţiile trucate? Ne spune Curtea de Conturi chiar ieri unde s-au dus banii. Ce resurse sunt în ţara aceasta pentru dublarea alocaţiilor? Să fim serioşi, nu este vorba de o sumă foarte mare. România poate să facă acest lucru – şi dublarea alocaţiilor şi mărirea pensiilor, pentru că aşa e în lege. Aici nu este o chestiune de opţiune, vrem sau nu vrem să respectăm legea. Eşti capabil să respecţi legea, rămâi la guvernare, nu eşti capabil, pleci şi laşi pe alţii care ştiu să respecte legea, să respecte angajamentele”, a adăugat liderul PSD.

Guvernul va pregăti o ordonanţă de urgenţă privind alocaţiile pentru copii, în care se propune ca acestea să crească, într-o primă etapă, cu 20% de la 1 septembrie.

 

Citeşte şi:

Guvernul va propune majorarea alocațiilor pentru copii cu 20% de la 1 septembrie


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.