Cazul agentului pedofil. Colegii i-au muşamalizat un dosar din 2016

-


UPDATE 15.55: În 2016, colegii poliţistului pedofil de la Secţia 18 ar fi trimis la Parchet o propunere de clasare a anchetei, pe motiv că ororile comise nu au fost surprinse de camerele de supraveghere. În plus, oamenii legii nu au precizat că suspectul era un angajat la Rutieră, scrie realitatea.net.

Pe 10 decembrie 2016, s-a mai înregistrat o plângere din partea unei persoane vătămată, de sex feminim, împotriva lui Stan Eugen. Atunci, s-a dispus începerea urmăririi penale in rem sub astectul săvârşirii infracţiunii de agresiune sexuală.

„În cursul urmării penale, organele de cercetare penală din cadrul Secţiei 18 Poliţie au solicitat a fi transmise imaginile surprinse de camerele de supravechere video de la locul comiterii infracţiunii. În procesul-verbal încheiat de Secţia 18 Poliţie a reieşit că sistemul de supraveghere este instalat defectuos şi nefuncţionat, aspect confirmat de administratorul blocului, persoană care a mai precizat că nu ştie să-l folosească, întrucât a fost instalat de către un vecin”, se arată în textul comunicatului de presă.

La finalizarea cercetărilor  făcute de  poliţiştii  din cadrul Secţiei18 s-a  înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, un referat cu propunerea de clasare a cauzei, fără a se face referire la calitatea de poliţist a lui  Stan Eugen.

În plus, după repartizarea dosarului la procuror cu referat cu propunerea de clasare, la Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti s-a înregistrat o adresa emisă de către Brigada Rutieră prin care s-a cerut stadiul cercetărilor privind pe Eugen Stan. De asemenea, procurorul de caz a dispus emiterea unui adrese către Brigada Rutieră din care să rezulte dacă persoana bănuită de comiterea faptei face parte din structurile poliţiei judiciare, pentru a se stabili competenţa personală a organului de urmărire penală, potrivit dispoziţiilor legale.

Însă, în urma răspunsului primit s-a dispus trimiterea cauzei de la Secţia 18 la Brigada Rutieră, organ de cercetare penală competent după calitatea persoanei să efectueze cercetările în cauză.

De asemenea, procurorii au extins cercetările în cazul poliţistului suspectat de pedofilie, Eugen Stan fiind pus sub acuzare şi pentru o faptă de agresiune sexuală din anul 2009. Victima în acel caz era o fată de 14 ani.

UPDATE 15.28: Controlul intern de la  Brigada Rutieră a ştiut că agentul pedofil era cercetat într-un dosar.

Ştirea Iniţială:

Politiştii Secţiei 18 l-au acoperit pe colegul lor pedofil într-un dosar din 2016 şi nu au menţionat că acesta era agent de poliţie.

Ştire în curs de actualizare.


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.