Cazul Caracal. Incinerarea nu se poate face într-un butoi

-


Fostul şef al crematoriului „Vitan-Bârzeşti”, Gheorghe Ionel, a declarat, marţi seara, într-o intervenţie la Antena 3, că incinerarea unui corp nu se poate face într-un butoi, pentru că este nevoie de o temperatură de 1.400 de grade. Întrucât Alexandra nu a fost găsită până acum, iar într-un butoi s-a găsit cenușă cu resturi de bijutiirii, s-a vehiculat ideea că Alexandra a fost incinerată.

 

„Sută la sută nu s-a putut face o incinerare în acel butoi. O incinerare se efectuează în momentul când se ajunge la temperatura de 1.400 de grade. (…) Nu se poate obţine o astfel de temperatură în acel butoi. În crematoriu, în cuptorul special, temperatura o obţineam după o oră – o oră şi ceva în care mergea arzătorul în gol şi abia se ajungea la 1.200 de grade, iar arzătorul era imens, cu diametrul de aproape un metru. (…) În butoi, dacă putea obţine 200 – 300 de grade. La crematoriu, coşul are o înălţime de 20 de metri şi exista şi un sistem de ventilaţie care arunca fumul la 15-20 de metri în sus, iar vecinii ne bodogăneau şi aşa pentru miros”, a spus Gheorghe Ionel, citat de News.ro.

El a spus că la crematoriu este nevoie de aproximativ o oră pentru ca un corp să fie incinerat şi a exclus posibilitatea ca o incinerare să poată fi făcută într-un butoi.

Gheorghe Dincă a ucis-o pe Alexandra joi, în jurul orei 12.00, după ce a surprins-o cu telefonul, apoi a incinerat-o, a anunţat DIICOT duminică seara. În același mod ar fi acționat bărbatul și în cazul Luizei, fata de 18 ani dispărută în luna aprilie.

 

Citește și:

Cazul de la Caracal. Stenogramele discuţiilor dintre operatorul 112 şi Alexandra, cutremurătoare: „Mi-e frică, mi-e frică…”


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.