UPDATE. Cazul de la Caracal. Cumpănaşu va depune luni plângere penală împotriva INML

-


UPDATE 16.33: Alexandru Cumpănaşu, unchiul Alexandrei Măceşanu, a declarat, vineri, că va depune luni o plângere penală împotriva INML.

„Nu mai sunt rezervat, ei încearcă să spună că este un omor făcut de un bătrânel obsedat de sex. Este impardonabil acest lucru. Unde sunt reţelele de crimă organizată?”, a declarat Alexandru Cumpănaşu.

Ştirea Iniţială:

Ministerul Sănătăţii a finalizat controlul efectuat la Institutul Naţional de Medicină Legală, în baza plângerii depuse de Alexandru Cumpănaşu, unchiul Alexandrei Măceşanu. De asemenea, în urma verificărilor s-a constatat că oficialii de la INML au respectat cu stricteţe toate procedurile privind acest caz şi nu s-a comis nicio neregulă.

 

„În legătură cu informaţiile contradictorii apărute „pe surse”, nu a fost posibilă identificarea persoanelor care au dezvăluit date-documente cu privire la realizarea expertizelor medico-legale. De asemenea, a fost dispusă măsura desemnării unei persoane din cadrul INML care să aibă atribuţii în comunicarea informaţiilor de interes public în condiţiile legii. Pe de altă parte, nu au fost identificare elemente de încălcare a procedurilor de lucru în ceea ce priveşte analizarea probelor primite de către INML, de la Unitatea de Parchet”, susţin oficialii Ministerului Sănătăţii, după finalizarea verificărilor la INML.

De asemenea, raportul Corpului de Control concluzionează că toate procedurile au fost respectate.

„O primă informaţie din raport e aceea că în document nu se pomeneşte nicăieri că Alexandra Măceşanu ar fi moartă. În acest document nu se vorbeşte despre niciun deces al Alexandrei. Raportul mai spune că nu au voie să dea informaţii  de niciun fel către nimeni din activitatea lor. Noi avem cronologia acestui eveniment”, a declarat Alexandru Cumpănaşu, la postul România Tv.

De asemenea, acesta a mai arătat că  pe 8 august procurorii DIICOT au trimis la INML alte probe pentru expetizare. „Nu ştiam aşa ceva. Vorbim de probe de competenţa INML. Din acest raport reiese acest aspect, că există alte probe ce vizează verificarea de către INML. Cu siguranţă e o sincopă mare pe 8 august”, a subliniat unchiul Alexandrei Măceşanu.

Acesta a mai spus că una dintre deficienţele găsite de corpul de control la instituţie este aceea că Institutul nu are un birou de presă pentru segementul de comunicare publică.

La rândul său, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea a declarat că se vor efectua verificări la INML din punct de vedere administrativ, în contextul nemulţumirilor lui Alexandru Cumpănaşu privind modul în care Institutul a lucrat în cazul Caracal.

„Eu pot să fac verificări în cadrul acelui institut din punct de vedere administrativ.  Din punct de vedere legal, Ministerul Sănătăţii administrează INML şi nu pot să fac altfel de verificări decât acestea”, sublinia Sorina Pintea.

Citeşte şi:

Vaccinarea, singura metodă de preveni cancerele legate de virusul papiloma uman

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.