UPDATE. DIICOT: S-a finalizat percheziţia informatică. Anchetatorii vor reveni vineri în „Casa Groazei” din Caracal

-


UPDATE 19.10: Anchetatorii au finalizat joi percheziţia informatică asupra unor medii de stocare care aparţin lui Gheorghe Dincă, acuzat de crimele de la Caracal, respectiv un laptop, un aparat foto, două telefoane mobile şi stick-uri de memorie.


„În cursul acestei zile a fost finalizată percheziţia informatică asupra unor medii de stocare, respectiv un laptop, aparat foto, două telefoane mobile şi stick-uri de memorie, în prezenţa inculpatului şi a apărătorului din oficiu, urmând ca datele obţinute să fie prelucrate analitic de către specialişti din cadrul Biroului tehnic de coordonare a activităţilor de specialitate din DIICOT, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară de la DCCO – IGPR”, potrivit textului comunicatului de presă, emis de DIICOT.

De asemenea, procurorii DIICOT au audiat mai multe persoane şi au efectuat activităţi de urmărire penală care vor continua cu celeritate şi în perioada următoare, precizează sursa citată.

Ştirea Iniţială:

Părinţii Alexandrei Măceşanu, adolescenta de 15 ani, din Caracal, despre care suspectul Gheorghe Dincă a susţinut că a omorât-o şi i-a ars cadavrul, au declarat, joi, în faţa anchetatorilor că nu doresc să se constituie parte civilă în dosar. De asemenea, la Poliţia Caracal se desfăşoară în aceste momente percheziţia informatică a celor patru telefoane deţinute de suspectul Gheorghe Dincă, în prezenţa avocaţilor părţilor implicate în dosar.

 

Surse judiciare din cadrul anchetei, citate de Mediafax, au susţinut că părinţii Alexandrei Măceşanu au declarat, joi, la audierile de la sediul Poliţiei Caracal că nu se vor constitui parte civilă în dosarul crimelor din casa lui Gheorghe Dincă. De asemenea, familia Alexandrei a mai susţinut cănu vor bani de pe urma unei tragedii.

De asemenea, anchetatorii vor reface astăzi în prezenţa familiei traseul Alexandrei din momentul când aceasta a fost răpită de suspectul Gheorghe Dincă. În schimb, familia Luizei Melencu ar fi depus la DIICOT o cerere  îndosarul anchetei în cazul din Caracal, prin care aceştia solicită daune morale în valoare de 300.000 de euro, potrivit unor surse judiciare din anchetă, citate de Mediafax.

Dincă şi-a ascuns urmele crimelor

Miercuri, procurorii DIICOT au găsit un sac cu oase şi cenuşă în pădurea în care a indicat Gheorghe Dincă că şi-a ascuns urmele.  De asemenea, acesta a mai spus că ear fi vorba despre rămăşiţele umane ale Luizei Melencu (18 ani), pe care ar fi ucis-o în luna aprilie, în aceeaşi zi în care a sechestrat-o. Oasele calcinate şi dinţii despre care anchetatorii presupun că ar aparţine Luizei Melencu au ajuns, miercuri, la Institutul Naţional de Medicină Legală pentru a fi analizate. Ca şi în cazul Alexandrei Măceşanu, oasele sunt atât de calcinate încât nu sunt utile analizei ADN, dar pot fi folosite pentru analiza antropologică, care va stabili sexul şi vârsta probabilă victimei.

Pentru analiza ADN se vor utiliză probe genetice extrase din dinţi, iar rezultatele celor două analize, cea antropologică şi cea genetică, vor fi finalizate marţi. Investigatorii consideră că Gheorghe Dincă nu este un individ prost, dar că are toate caracteristicile unui prădător sexual. El ar fi lucrat în cele două cazuri după un şablon şi, după ce şi-a satisfăcut poftele, ar fi ucis tinerele deoarece construcţia pe care el o numeşte locuinţă nu are beci, iar fetele nu puteau fi ţinute la nesfârşit fără ca vecinii să nu prindă de veste.

În momentul de faţă, anchetatorii nu au date că ar fi şi alte victime în afară de Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu, iar cercetările vor continua până la epuizarea tuturor pistelor aflate acum în lucru.

Citeşte şi:

Ce urmează după expirarea Tratatului Forțelor Nucleare Intermediare?

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.