UPDATE. Cazul de la Caracal. Cumpănaşu: „Nu am aflat absolut nimic”

-


UPDATE 12.47: Alexandru Cumpănaşu, unchiul Alexandrei, a declarat, vineri, că nu a aflat absolut nimic din comunicarea şefului DIICOT, care nu a transmis nimic.

„Nu poţi să spui prin comunicate de presă. Oameni buni ştiam asta, dar acele rămăşiţe osoase pot reconstitui un corp? Această declaraţie este un exerciţiu inutil de comunicare publică”, a spus Alexandru Cumpănaşu.

Ştirea Iniţială:

Procurorul şef al DIICOT, Felix Bănilă a declarat, vineri, că organele judiciare au constituit dosarul penal în cazul Luizei Melencu pe 19 aprilie în contextul în care exista indicii privind traficul de persoane. De asemenea, cauza a fost declinată DIICOT Craiova, pentru că existau dovezi de răpire, iar pe 6 iunie s-a început urmărirea in rem.

„Au fost făcute mai multe apeluri la 112 de o minoră care s-a recomandat că este Alexandra Măceşanu, afirmând că este sechestrată. Pentru identificarea locaţiei au fost făcute mai multe investigaţii. Au fost descoperite urmele arederii unui corp, într-un butoi. Au fost ridicate toate fragmentele osoase. A fost descoperit şi un autoturism aparţinând lui Dincă Gheorghe şi bijuterii. S-a dispus urmărirea penală pe numele Gheorghe Dincă. Suspectul nu a recunoscut faptele şi a fost reţinut. Ulterior, s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale pe numele suspectului.  Inculpatul a fost apoi arestat pentru 30 de zile. Ulterior s-a dispus extinderea acţiunii penale. Fiind reaudiat, inculpatul a recunsocut ca a ucis ambele fete. Nu a recunoscut că le-a violat şi nici infracţiunea de trafic de persoane”, a subliniat procurorul şef al DIICOT.

De asemenea, în luna august, în paralel cu cercetările de la locuinţa lui Gheorghe Dincă, procurorii DIICOT au dispus urmărirea penală pentru două infracțiuni de viol, în raport cu alte două persoane decât Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu, după ce victimele l-au reclamat pe bărbat.

După Alexandra şi Luiza, femeia de 49 de ani care a reclamat că a fost bătută și violată de Gheorghe Dincă, a apărut o a patra posibilă victimă. O tânără le-a povestit procurorilor că ar fi fost lovită și violată de individul din Caracal.

Surse apropiate anchetei au precizat că se verifică și legătura dintre Dincă și alte două cazuri din 1999 și 2012, în care modul de operare seamănă. Părinții fetelor dispărute au fost sunate pentru a li se spune că fiicele lor au plecat în Belgia sau Spania.

Gheorghe Dincă, suspectul crimelor de la Caracal, a fost audiat ieri 11 ore. Au participat și avocații familiilor celor două fete, care au avut voie să îi pună întrebări. La ieșire, apărătorul familiei Luizei a spus că declarațiile lui Dincă, referitoare la Luiza Melencu, nu sunt cele prezentate până acum de presă.

În schimb, părinții Alexandrei Măceșanu nici nu se gândesc să predea cartea de identitate a fetei pentru că ei speră în continuare că fiica lor este în viață.

Mama și tatăl Alexandrei au ajuns pentru prima dată la sediul central al DIICOT, din București. Au făcut-o doar pentru a citi raportul Institutului de Medicină Legală, care a stabilit că profilul genetic al fiicei lor a fost găsit acasă la Gheorghe Dincă, cu o certitudinea de 99,93 la sută. Au petrecut în biroul anchetatorilor aproape o oră.

Prin refuzul părinților de a preda actul de identitate al Alexandrei Măceșanu, procurorii nu pot obține certificatul de deces al fetei, act esențial în anchetă. Mai ales că vor să ducă la capăt investigația cât mai repede.

Avocatul familiei Luizei Melencu, cel care a și participat la audierea maraton de 11 ore a lui Dincă, a declarat că suspectul a dat detalii care schimbă tot ce stiam până acum despre acest caz, potrivit Realitatea TV.

„Pot sa va spun ca din declaratia pe care a dat-o acum Dinca rezulta ca situatia nu poate fi cea care in prima faza a fost inghitita ca posibila”, a explicat Tonel Pop.

Citeşte şi:

Un ierbicid folosit intens şi de fermierii români, interzis în Germania din 2023

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.