Cazul de la Caracal, vehiculul electoral al lui Alexandru Cumpănașu. Minciuni și propagandă cu iz de Sputnik

-


Cazul de la Caracal a scos în prim plan o serie de personaje dubioase, avide de imagine și notorietate care l-au confiscat și l-au transformat în aceste trei luni într-o platformă de lansare electorală, de imagine și de propagandă. Uciderea Alexandrei Măceșanu de către Gheorghe Dincă a fost ”o mină de aur” pentru jurnaliști, dar și pentru personaje în căutare de notorietate, Alexandru Cumpănașu (unchiul Alexandrei Măceșanu) și avocatul Tonel Pop.

 

 

Până la tragedia de la Caracal din această vară, Pop era cunoscut prin faptul că, la unul din termenele din procesul Bombonicăi Dragnea, s-a aflat alături de Liviu Dragnea. De asemenea, acesta a mai apărut și pe o listă a analiștilor plătiți de PSD. 

Moderatorii emisiunilor tv nu s-au deranjat să ceară interlocutorilor probe pentru afirmațiile lor, iar CNA nu a reacționat. Site-ul Sputnik, versiunea pentru România, a preluat și extins câteva din aceste intoxicări, mai ales cele referitoare la presupusa implicare a militarilor americani de la Deveselu.

În schimb, Alexandru Cumpănașu a insistat că nepoata sa nu a fost ucisă și se află în viață. De altfel, el a sugerat că președintele României l-a sunat și, când șeful statului i-a transmis condoleanțele sale, ar fi replicat că nu sunt încă probe suficiente care confirme că Alexandra Măceșanu ar fi murit.

„Eu sunt convins, până la proba contrară, că Alexandra nu a fost ucisă acolo“, a afirmat el, la 30 iulie. Ulterior, chiar și după identificarea ADN-ului victimei, Cumpănașu s-a menținut pe această direcție: „Nu cred că a murit nepoata mea. A fost răpită și violată“, declara Alexandru Cumpănașu.

 

Citește articolul complet pe newsweek.ro.


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.