Cazul falsului chirurg care opera în România. Cum a fost sancționat funcționarul care i-a eliberat codul de parafă

-


Reprezentanții Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) susțin că parafa chirurgului fals italian, fost valet, cu studii doar gimnaziale, a fost eliberată în data de 23 martie 2018 de Biroul de Informatică şi Biostatistică Medicală, precizând că a fost demarată o anchetă internă privind verificarea modului în care a fost eliberată.

 

“Codul de parafă atribuit domnului Matteo Politi a fost eliberat în data de 23.03.2018 de către Biroul de Informatică şi Biostatistică Medicală. Conducerea instituţiei a demarat o anchetă internă și a sesizat în conformitate cu prevederile legale în vigoare Comisia de disciplină de la nivelul DSPMB pentru analizarea modului în care funcţionarul public din cadrul biroului mai sus menţionat a soluţionat solicitarea domnului Matteo Politi”, se arată într-un comunicat de presă.

Funcţionarul public menționat a fost mutat disciplinar, urmând ca până la finalizarea cercetării să-şi desfăşoare activitatea în cadrul altui compartiment.

De asemenea a fost dispus un control la nivelul Biroului de Informatică și Biostatistică Medicală pentru verificarea modului în care au fost eliberate codurile de parafă în cursul anului 2018.

„Direcţia de Sănătate Publică consideră regretabil acest fapt, conducerea va dispune toate măsurile necesare pentru ca un astfel de incident să nu se mai repete”, se mai arată în comunicat.

Jurnaliștii de la Libertatea au informat că, timp de un an, un medic de chirurgie plastică, considerat a fi un șarlatan, a lucrat la clinici din Bucureşti şi a operat zeci de oameni, sub un nume fals. El a ajuns să opereze la clinicile Monza, Euromedical, Prestige, MH Medical Group.

În 2011, Matteo Politi a primit o condamnare de un an şi jumătate, cu suspendare, după ce a mințit timp de mai mulţi ani că e medic, având acelaşi nume de familie cu al unui cardiolog cu reputaţie din Modena, respectiv Luigi Vincenzo Politi.

Citește și: UPDATE. Un escroc italian fără studii de medicină opera liniştit în România. Reacţia Clinicii Monza


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.