Cazul Gigină: Foști șefi ai Poliției Române, audiați la DNA în dosarul lui Oprea

-


Fostii şefi ai Poliţiei Române Petre Tobă și Lucian Diniță au fost audiați, marţi dimineaţă, în dosarul în care fostul ministru de Interne Gabriel Oprea este cercetat pentru abuz în serviciu privind folosirea nelegală a coloanei oficiale, după moartea agentului de la poliţia rutieră Bogdan Gigină. La ieşirea de la audieri, Tobă a spus că a răspuns la toate întrebările adresate atât de procuror, cât şi de apărători şi că a lămurit „toate aspectele tehnice”.

Tobă, a declarat, la ieşirea de la DNA, că nu a venit să facă declaraţii în favoarea sau în defavoarea vreuneia dintre părţi.

„Am fost citat ca martor în dosarul privind accidentul în care a fost implicat Gabriel Oprea. Am răspuns la toate întrebările adresate de procuror, la toate întrebările adresate de către apărători şi cu această ocazie cred că am reusit să clarific toate aspectele tehnice care mi-au fost adresate de către procuror şi avocaţi (…) Am jurat că voi spune numai adevărul. Eu nu am venit să fac declaraţii în favoarea sau în defavoarea vreuneia dintre părţi, am venit să prezit situaţia tehnică asa cum a fost”, a spus fostul şef al Poliţiei Române la ieşirea de la DNA, unde a fost audiat timp de peste două ore.

Întrebat de jurnalişti dacă Gabriel Oprea a abuzat de coloana oficială, Tobă a spus: „Este un răspuns pe care îl va da ancheta”.

La această oră, la DNA este audiat, în acelaşi dosar, fostul şef al Poliţiei Rutiere Lucian Diniţă.

Întrebat de ce ar fi vrut Gabriel Oprea ca el să fie audiat ca martor în acest dosar, Diniţă a spus că nu ştie cine l-a propus ca martor: „Citaţia este citaţie. Se spune ora şi locul, mai departe nu ştiu”.

Lucian Diniţă a fost întrebat de jurnalişti şi dacă avea cineva curaj să îl contrazică pe Gabriel Oprea, el răspunzând: „Eu am avut şi nu mi-a mai trebuit”.

 

La momentul morţii poliţistului, Gabriel Oprea era ministru de Interne şi vicepremier, iar Petre Tobă conducea Poliţia Română.

Săptămâna trecută, în acest dosar a fost audiat fostul procuror general al României Ilie Botoş, care la momentul accidentului era secretar de stat în Ministerul de Interne. El a spus, la ieşirea de la audieri, că a aflat despre accident a doua zi, că nu avea în atribuţii stabilirea dispozitivelor pentru coloanele oficiale şi că a dat explicaţii „tehnice”.

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *