Cazul Sebastian Ghiță. DNA cere mandat european de arestare și urmărirea internațională

6 ianuarie 2017 - 16:02 -


Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești au transmis sesizarea I.P.J. Prahova – Serviciul de Investigații Criminale către Înalta Curte de Casație și Justiție în vederea emiterii mandatului european de arestare și a cererii de urmărire internațională pentru Sebastian Ghiță, potrivit unui comunicat al DNA.

Potrivit sesizării transmise de organul de poliție, care execută mandatul de arestare preventivă emis la data de 05 ianuarie de Înalta Curte de Casație și Justiție, fostul deputat Sebastian Ghiță nu a fost depistat până în acest moment, conform sursei citate.
,,Mandatul european de arestare este solicitat în vederea predării inculpatului, fiind aplicabil în țările Uniunii Europene, iar cererea de urmărire internațională este necesară în vederea predării inculpatului, fiind aplicabilă în țările ce nu fac parte din Uniunea Europeană’’, se arată în comunicat.
La solicitarea Procurorilor Direcției Naționale Anticorupție, Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus arestarea preventivă a fostului deputat Sebastian Ghiță pentru 30 de zile de la data depistării, în cauza în care acesta a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită (2 infracțiuni), cumpărare de influență, spălare a banilor, șantaj, folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații (2 infracțiuni) și conducerea unui vehicul fără permis de conducere, precizează DNA.

Sebastian Ghiţă a fost ultima dată la IJP Prahova în ziua de 19 decembrie, pentru a semna în cadrul controlului judiciar pe cauţiune.

El a fost citat la data de 21 decembrie, să se prezinte la DNA Ploiești în dosarul Ponta-Blair în care este acuzat de spălare de bani, însă nu a venit, s-au prezentat doar avocații săi.

Citește și:

Klaus Iohannis iese la atac: ,,O lege a amnistiei ar fi o catastrofă pentru democraţia românească”

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *