UPDATE. Meleşcanu: „Nu am ce să îmi reproşez”

-


UPDATE 15.06: Preşedintele Senatului, Teodor Meleşcanu, a declarat, miercuri, că până la publicarea în Monitorul Oficial a deciziei CCR va păstra prerogativele funcţiei pe care o ocupă.

„Vom vedea toate posibilităţile după publicarea în Monitorul Oficial. Nu am ce să îmi reproşez şi este dreptul judecătorilor de a alege. Da. Este obligatorie pentru toată lumea, după publicare. Eu îmi doresc să contribui la activitatea Senatului. Nu am ambiţii. Vom vedea care sunt soluţiile cele mai bune”, a declarat Teodor Meleşcanu.

UPDATE 13.56: Preşedintele Senatului, Teodor Meleşcanu a declarat, miercuri, după decizia CCR, că va demisiona de la şefia Senatului, după ce va fi publicată motivarea judecătorilor constituţionali.

„Aștept decizia oficială și motivarea judecătorilor. O decizie CCR se aplică și cel mai probabil mă voi conforma și voi demisiona de la șefia Senatului”. a declarat Teodor Meleșcanu pentru HotNews.ro.

Ştirea Iniţială:

CCR a admis, miercuri, sesizarea referitoare la alegerea lui Teodor Meleşcanu în funcţia de preşedinte al Senatului, stabilind că este neconstituţională, potrivit unor surse din justiţie, citate de Agerpres.

Astfel, CCR a stabilit, miercuri, că alegerea lui Meleşcanu în funcţia de preşedinte al Senatului s-a făcut nelegal, aceasta fiind susţinut de PSD ca fiind din partea grupului ALDE, deşi fusese exclus din formaţiunea lui Tăriceanu. Potrivit unor surse politice, Teodor Meleşcanu ar putea fi susţinut din nou pentru şefia Senatului de grupul PSD, însă funcţia este vizată de Titus Corlăţean şi Robert Cazanciuc.

Sesizarea de neconstituționalitate a Hotărârii Senatului nr.36 din 10 septembrie 2019 pentru alegerea președintelui Senatului a fost formulată de 33 de senatori, membrii ai grupului parlamentar al Partidului Alianței Liberalilor și Democraților, ai grupului parlamentar al Partidului Național Liberal, ai Grupului parlamentar al Partidului Mișcarea Populară, ai grupului parlamentar al Uniunii Democrate Maghiare din România, precum și de senatori neafiliați.

CCR a avut în discuție sesizarea de neconstituționalitate privind alegerea lui Teodor Meleșcanu în funcția de președinte al Senatului și pe 27 noiembrie, însă dezbaterea pe acest subiect a fost amânată pentru 11 decembrie, fiind și de această dată amânată pentru 22 ianuarie.

Teodor Meleșcanu a fost ales pe 10 septembrie, la propunerea PSD, președinte al Senatului. Ca urmare a alegerii lui Teodor Meleșcanu la șefia Senatului, cu susținerea PSD, fostul ministru de Externe a fost exclus din ALDE.

Biroul Politic Executiv al ALDE a luat act, două zile mai târziu, de pierderea calităţii de membru în cazul lui Teodor Meleşcanu, Graţiela Leocadia Gavrilescu, Ion Cupă şi al lui Alexandru Ştefan Băişanu. Ulterior, Meleşcanu a declarat că va depune acţiune în justiţie privind excluderea sa din ALDE.

Citeşte şi:

CSM a stabilit calendarul audierilor magistraţilor propuşi la şefia PG, DNA şi DIICOT

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.