CCR va analiza pe 24 septembrie sesizarea Executivului pe legea de respingere a OUG privind majorarea graduală a alocaţiilor

-


CCR va dezbate pe 24 septembrie sesizarea Guvernului referitoare la actul normativ de respingere a OUG 123/2020 pentru modificarea articolului 3 din Legea 61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii, potrivit unor surse constituţionale, citate de Agerpres.

Pe 19 august, Camera Deputaţilor a respins, în calitate de for decizional, Ordonanţa 123/2020, care modifică şi completează art. 3 din Legea 61/1993, în scopul majorării graduale a cuantumului alocaţiei pentru copii. Astfel, în favoarea respingerii ordonanţei au votat 166 de deputaţi, 63 – împotrivă şi 29 s-au abţinut.

În acest context, majoritatea toxică din Parlament respingând Ordonanța de urgență dublarea alocaţiilor a rămas în vigoare. Pentru a preveni acest aspect legislativ, Guvernul a atacat la CCR legea de respingere a OUG.

De la 1 septembrie a intrat în vigoare majorarea cu 20% a alocațiilor pentru copii, aceasta fiind o primă etapă din calendarul de creștere. Astfel, majorarea cu 20% a alocaţiilor pentru cei 3,6 milioane de copii înseamnă pentru bugetul statului aproape 4 miliarde de lei.

Copiii cu vârsta de până la 2 ani primesc 369 de lei, ceea ce înseamnă un plus de 58 de lei, în timp ce copiii și adolescenții cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani vor primi 185 de lei, adică 29 de lei în plus față de cât primesc în prezent.

Până la finalul anului 2022, alocațiile vor ajunge, în etape, la nivelul de:

-600 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani pentru copiii cu handicap;

-300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinşi între 2 ani şi 18 ani.

Alte patru creşteri, cu câte 20 la sută, sunt prevăzute pentru 2021 şi 2022.

Citeşte şi:

Rareş Bogdan a mai demontat încă o minciună psd-istă despre pensii. „Dacă ar fi vrut să le mărească ei, le-ar fi votat atunci şi nu la un an distanţă”


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.