Ce a spus Timmermans despre referendum și ce a înțeles Dragnea

-


Referindu-se la referendum, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a declarat că susţine valorile familiei, însă respinge homofobia şi afirmă că nu doreşte ca aceste valori să fie folosite drept justificare pentru a stârni ura faţă de minorităţile sexuale. Liderul PSD Liviu Dragnea a înțeles ce a vrut el. 

 

„Uniunea Europeană nu are competențe pe această temă. Dreptul familiei ține de competența țărilor membre. Eu cred în valorile familiei. Sunt soţ, sunt tată, am patru copii. Dar nu vreau ca valorile familiei să fie transformate în arme sau argumente pentru a justifica homofobia sau respingerea altor tipuri de familie faţă de relaţia dintre bărbat şi femeie”, a declarat luni Frans Timmermans în Comisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne din Parlamentul European.

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene a adăugat că această idee a valorilor tradiţionale ale familiei şi implicit referendumul din ţara noastră nu ar trebui folosite pentru a stârni ura faţă de minorităţile sexuale, atrăgând atenţia că egalitatea din diversele tratate se acordă tuturor, indiferent de orientarea sexuală.

„Să fim atenţi ca acest lucru să nu fie folosit pentru a porni ura faţă de minorităţile sexuale şi de a încerca să readucem femeile în secolele trecute. Să fim atenţi că egalitatea din tratate se acordă tuturor, bărbaţilor, femeilor, tuturor, indiferent de orientarea lor sexuală şi de alegerile pe care le fac în viaţă”, a conchis Timmermans.

Reacția lui Liviu Dragnea

„Nu cred că domnul prim-vicepreşedinte Timmermans poate să spună poporului român cum trebuie să voteze la acest referendum. Chiar nu cred că nimeni din spaţiul Uniunii Europene poate spune poporului român cum să definească în Constituţie căsătoria. Zic că trebuie să ne batem pentru aceste drepturi, indiferent de riscuri. Nu cred că trebuie să mai mergem pe ideea „politically correct” să dăm bine la „porţi înalte”. Dacă nu ne gândim serios la viitorul acestei ţări şi la viitorul acestei naţiuni, putem să adoptăm şi această poziţie a ghiocelului. Eu nu pot face asta”, a afirmat Liviu Dragnea.


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.