Ce au căutat inspectorii ANAF la sediul Rise Project, care se pregătea să publice un raport despre oamenii și banii lui Dragnea. Reacţia şefului PSD

-


Joi după amiază, jurnaliştii de la RISE Project au fost „vizitaţi” inopinat de doi inspectori ai Fiscului. Jurnaliştii se pregăteau să publice un raport „Doi şi-un sfert” despre Tel Drum firmă legată de numele liderului PSD, Liviu Dragnea. La scurt timp, Dragnea a emis un comunicat de presă în care a precizat că este indignat, că are sentimentul că se încearcă compromiterea lui şi le-a cerut ministrului Finanţelor şi şefului ANAF să explice public această acţiune în forţă. Șeful ANAF, Bogdan Stan, a emis rapid in comunicat de presă din care am aflat că inspecția desfășurată la sediul Rise Project a avut loc în urma unei analize de risc efectuată de către Direcția Generală Antifraudă Fiscală (DGAF), după o sesizare depusă la sediul DGAF București.

„Din primele informatii puse la dispoziție de conducerea DGAF rezultă că inspecția desfășurată la sediul Rise Project a avut loc în urma unei analize de risc efectuată de către DGAF. Această analiză de risc a fost făcută ca urmare a unei sesizări depuse la sediul DGAF București. Precizăm că în fiecare zi DGAF desfășoară sute de controale, bazate pe analize interne minuțioase, care nu au legătura cu conținutul editorial al unor publicații”, a precizat președintele ANAF, Bogdan Stan, într-o informare.

„Am aflat din presă că inspectori ai ANAF au descins în redacția Rise Project. Întrucât, de ceva vreme, Rise Project publică subiecte legate de persoana mea, vreau să fac următoarele declarații: nu am nicio implicare în prezența unor inspectori ANAF în redacția Rise Project, sunt indignat de ceea ce se întâmplă, am sentimentul că se încearcă compromiterea mea, faptul că o instituție de presă scrie despre un om politic nu trebuie să aibă nicio legătură cu implicarea instituțiilor statului în viața acelei instituții de presă”, se arată într-un comunicat emis de liderul PSD.

RISE anunțase, ceea ce s-a şi întâmplat, că va publica joi o nouă anchetă privind „acapararea de către puterea politică” a unuia dintre serviciile de informații din România, DGIP.

Notă privind aspecte care afectează climatul socio-economic al județului Teleorman. Așa se numește documentul clasificat obținut de RISE. Descrie o „rețea infracțională compusă din persoane cu putere de decizie în județ” prin care Liviu Dragnea, baron local, fraudează fonduri europene și guvernamentale. Suntem în 2011, la Alexandria. Ofițerii DGPI arată că, inițial, Tel Drum a fost preluată fraudulos de Liviu Dragnea de la stat. Apoi, timp de peste un deceniu, acesta și-a atribuit majoritatea contractelor publice de asfaltare și deszăpezire prin intermediul unor licitații trucate. Iar unele dintre lucrări ar fi fost fictive. Documentul îl identifică încă din primele rânduri pe Dragnea ca fiind deținătorul majoritar al acțiunilor la purtător de la SC Tel Drum SA. „Acțiunile la purtător” sunt certificate anonime. Oricine deține această hârtie, care specifică un anumit procent din acțiuni, are drept de proprietate asupra unei firme. Când se mișcă hârtia, se schimbă patronul. Nu există birocrație, totul rămâne secret. (..) La vedere, însă, de corporația Tel Drum se ocupă prietenii lui Dragnea din tinerețe. Ei apar în acte”, scriu jurnaliştii de la Rise Project. Ancheta poate fi citită aici.

(FOTO: Facebook)

Citeşte şi: De ce ne trebuie PSD – pe înțelesul tuturor


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *