Cum ne schimbăm fizic și psihic după numai o zi de post negru

-


POSTUL NEGRU GRĂBEȘTE VINDECAREA. Cum ne schimbăm fizic și psihic după numai o zi de postit.  Aveţi unele obiceiuri dăunătoare pe care doriţi să le eliminaţi? Consumaţi sare şi alimente sărate? Beţi cafea? Fumaţi? Folosiţi alcool, zahăr rafinat sau produse care conţin această substanţă devitalizată? Ce alimente nevitaminizate şi demineralizate vă epuizează şi vă moleşesc? La dvs. puterea voinţei este slabă sau tare? Dacă măcar una dintre aceste întrebări te macină înseamnă că te preocupă starea ta de sănătate și este foarte important să iei măsuri cât mai urgent.

Unul dintre cei mai mari promoteri ai sănătății, Paul C. Bragg, și fiica sa, Patricia C. Bragg, au ajutat milioane de oameni din întreaga lume să se vindece de unele dintre cele mai grave boli printr-un stil de viață echilibrat în care piesa de rezistență a fost postul negru. Despre beneficiile postului negru și modul în care poate ajuta corpul să se vindece, Paul C. Bragg a scris o carte pe care a numit-o Postul– un miracol.

Alimentația greșită face ravagii în corp

Știați că printr-o postire săptămânală timp de 24 ore (timp în care se bea numai apă), ceea ce înseamnă 52 zile pe an, corelat cu cel puţin 3 serii de 7-10 zile de post pe an, corpul este purificat, iar muşchii şi articulaţiile se menţin într-o formă naturală sănătoasă?

Paul C. Bragg susținea că 99% din toate suferinţele umane sunt cauzate de alimentația greşită şi nenaturală. „Oamenii pun vina pe orice, numai pe hrană nu, pentru disconfortul fizic. Pentru ei este un mister de ce trebuie să sufere într-atâta. Omul de rând nu ştie cât de oribil de murdar este el în interior din cauza anilor de supraalimentare, a mâncării atunci când de fapt nu exista o foame reală şi, în multe cazuri, din cauza ingerării unei hrane devitalizate. Toate acestea au contribuit la acumularea de otrăvuri şi reziduuri toxice în corp. Puneţi o persoană care pretinde că are o sănătate perfectă la un post total de 5-6 zile, utilizând numai apă distilată. Respiraţia sa va mirosi greu, limba va deveni încărcată cu un strat alb care miroase a rânced. Urina sa va fi închisă la culoare şi va mirosi greu“, susține Bragg în cartea Postul- un miracol.

Ce se întâmplă în corp după doar o zi de post

Și dacă ţinem numai câte 1 zi de post pe săptămână sau pe lună, ne ajutăm corpul să se purifice. „Gândul că vă formaţi un corp fără dureri, fără oboseală şi care nu simte vârsta trebuie să constituie un stimulent pentru a vă menţine moralul ridicat în timpul postului“, le spunea Bragg pacienților său.

Cum ne motivăm în timpul postului, potrivit lui Paul C. Bragg:

În aceasta zi mi-am încredinţat corpul naturii. Am ales cea mai mare putere pentru purificare internă şi reîntinerire.
– Fiecare minut de post contribuie la eliminarea otrăvurilor periculoase din minunatul meu corp, otrăvuri care mi-ar putea aduce mari necazuri. Cu fiecare oră de post, devin mai fericit.
– Oră după oră, corpul meu se auto-purifică.
– Postind, folosesc aceeaşi metodă de purificare fizică, mentală şi spirituală pe care au folosit-o şi marii conducători spirituali de-a lungul timpurilor.
– La acest post, sunt deplin stăpân pe corpul meu. Nici o durere provocată de obiceiul de foame aparentă nu mă va întrerupe din post. Voi duce acest post până la capăt cu succes pentru că cred pe în acţiunea naturii.

Trebuie să vă direcţionaţi indicaţiile spre celulele corpului, prin intermediul subconştientului. Gândul va fi transmis corpului şi celulelor dv. Iată de ce vă sfătuiesc să nu discutaţi niciodată programul dv. de post cu prieteni, rude sau cunoştinţe. Nu veţi primi decât sfaturi pesimiste. Postul este o problemă personală şi deci este necesar să o păstraţi pentru dumneavostră. Atunci când toxinele ies din corpul dumneavoastră şi din sistemul circulatori, iar dumneavoastră vă simţiţi mai puţin plăcut, gândiți-vă că „şi asta va trece”. Fiţi cu voinţa tare în perioada de post, gândindu-vă la minunatele rezultate pe care le veţi obţine prin purificare.

Ce mâncăm după o zi de post

La sfârşitul postului de 24 ore, se recomandă o salată de legume crude, cu o bază de morcovi raşi şi varză tocată. Pentru dres salata, folosiţi suc de lămâie sau de portocale. „Această hrană va acţiona ca o mătură în cei 10 metri de intestine și va da ceva de lucru muşchilor aflaţi de-a lungul tractului gastrointestinal. Această salată poate fi urmată de 1-2 legume gătite, de exemplu roşii înăbuşite. Roşiile fierte în abur nu formează aciditate decât dacă le mâncaţi cu pâine albă rafinată, chimicalizată. Puteţi mânca o serie întreagă de verdeţuri, cum ar fi spanacul, conopida, sfecla cu frunze comestibile, pastă de ţelină gătită sau fasole verde. Atenţie! postul nu va fi niciodată întrerupt cu produse animale, cum ar fi carnea, laptele, brânza, untul, peştele, și nici cu nuci sau seminţe. După ce aţi ţinut un post de 24-36 ore, aşteptaţi până la a doua masă, când veţi putea mânca puţin şi din produsele interzise mai sus.

Minunile postului negru

Postul este mai uşor decât oricare dietă.
Postul este adaptabil unei vieţi tumultoase.
Postul reprezintă modul cel mai rapid de a pierde kilogramele în plus.
Postul oferă corpului o odihnă fizică.
Postul este utilizat cu succes în tratamentul multor boli fizice.
Postul poate duce la o pierdere în greutate de până la 5 kg sau mai mult în prima săptămână.
Postul reduce colesterolul şi nivelul tensiunii arteriale.
Postul reprezintă o experienţă de liniştire, reducând adesea tensiunea nervoasă şi insomnia.
Postul conduce la formarea unor obiceiuri îmbunătățite de dietă.
Postul induce frecvent o senzaţie de euforie, o „înălțare” naturală.
Postul măreşte plăcerea de a mânca.
Postul contribuie la refacere şi la încetinirea procesului de îmbătrânire.
Postul are un rezultat energetic şi nu debilitează.
Postul conferă adesea o vigoare sexuală.
Postul ajută procesul de eliminare.
Postul ajută la renunţarea la obiceiurile de a fuma, a bea şi a folosi medicamente sau droguri.
Postul reprezintă un regulator care educă corpul spre a consuma numai atât cât îi este necesar.
Postul ne dă timp liber, întrucât nu mai pierdem ore la cumpărături, în bucătărie şi la masă.
Postul eliberează corpul de toxine, făcându-i un duş interior.
Postul nu privează corpul de substanţele nutritive esenţiale.
Postul poate fi utilizat pentru a descoperi sursele alergiilor în alimente.
Postul e folosit cu eficacitate în tratarea schizofreniei şi a altor boli mintale.
Cu o supraveghere corespunzătoare, postul poate fi tolerat uşor, până la 4 săptămâni.
Prin post, nu se acumulează apetit; chinurile de foame dispar după o zi sau două.
Postul reprezintă o rutină în regnul animal.
Postul reprezintă o experienţă obişnuită a omului de la începutul existenţei sale.
Postul este un ritual în toate religiile; numai în Biblie se fac 77 de referiri la el.
Postul, în condiţii corespunzătoare, nu prezintă nici un pericol.
Postul nu reprezintă inaniţie, ci este cura de vindecare a naturii.

Sursa: Postul-un miracol, Paul C.Bragg


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

bookmark icon