Ce culori sunt în tendințe în 2016

-


Pentru pasionații de modă e important să știe ce culori sunt în tendințe în 2016. Dar și pentru ceilalți poate fi interesant de aflat cum sunt selectate acestea și, mai ales, cine le stabilește.

Rose Quartz și Serenity Blue – la egalitate de puncte pentru Culoarea Anului 2016

Ca în fiecare an, Pantone Color Institute a ales culoarea anului viitor. Dacă în 2015 moda s-a învârtit în jurul culorii vinului roșu, Marsala, în 2016, lumea modei va fi guvernată în premieră de două culori. Rose Quartz and Serenity Blue, separat sau combinate, constituie Pantone Color of the Year.

 

„Combinate, Rose Quartz și Serenity demonstrează un echilibru inerent între nuanța mai caldă și reconfortantă de roz și cea mai rece de albastru calm, reflectând conexiune și stare de bine, dar și o senzație liniștitoare de ordine și pace. Această combinație schimbă și percepțiile tradiționale în legătură cu asocierea culorilor. În multe părți ale lumii experimentăm o contopire a genurilor în materie de modă, ceea ce a avut un impact asupra culorilor în tendințe în toate zonele designului. Această abordare mai unilaterală a culorii coincide cu mișcările sociale către egalitatea și fluiditatea de gen, confortul din ce în ce mai mare al consumatorului în folosirea culorii ca formă de exprimare, o generație care e mai puțin interesată dacă este etichetată sau judecată și un schimb deschis de informație digitală care ne-a deschis ochii spre noi abordări ale utilizării culorilor”, spune Leatrice Eiseman, Director Executiv al Pantone Color Institute.

 

Într-o lume caracterizată prea puțin prin calm și pace, alegerea a două culori care simbolizează contrariul (Rose Quartz – calm, compasiune; Serenity –spațiu, relaxare chiar și în momente turbulente) vine ca o invitație la schimbarea stilului de viață agitat.

Bineînțeles, cele două culori sunt deja prezente în colecțiile de modă pentru 2016, dar și în cele de machiaj sau decorațiuni interioare. Deși la o primă vedere pot părea destul de restrictive în ce privește combinațiile în care pot fi incluse, Rose Quartz și Serenity sunt ușor de purtat și împreună (nu este obligatoriu), dar și cu alte culori.

 

Dacă vrei să știi care sunt și celelalte culori în tendințe în 2016, iată-le aici, stabilite tot de Pantone Color Institute.

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

bookmark icon