Ce decizie a luat Casa Albă înaintea summitului Trump – Putin

-


Înaintea summitului de la Helsinki dintre preşedintele SUA, Donald Trump şi preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe Sarah Huckabee Sanders susţine că SUA nu recunoaşte anexarea Peninsulei Crimeea de către Kremlin.

 

„Statele Unite nu recunosc anexarea Peninsulei Crimeea de către Rusia, iar sancţiunile referitoare la intervenţia militară a Moscovei în Ucraina nu vor fi eliminate până când regiunea nu este restituită Kievului”, a declarat marţi Sarah Huckabee Sanders.

Potrivit acesteia, sancţiunile SUA „vor rămâne în vigoare până când Rusia va înapoia Ucrainei (regiunea) Crimeea”.

La rândul său, preşedintele american Donald Trump a subliniat vineri că recunoaşterea de către SUA a anexării regiunii Crimeea ar putea fi un subiect al întrevederii sale cu omologul său rus, Vladimir Putin, care urmează să aibă loc pe 16 iulie la Helsinki.

Întrebat de jurnalişti dacă SUA vor accepta anexarea regiunii Crimeea de către Rusia, Trump a răspuns: „Vom vedea”.

Pe 18 martie 2014, Federaţia Rusă a anexat oficial Crimeea, încălcând normele dreptului internaţional. Atunci, Vladimir Putin a informat Duma de Stat de cererea Crimeei de alipire la Federaţia Rusă, în timpul unui discurs oficial. La finalul acestuia, Vladimir Putin şi liderii de la Simferopol şi Sevastopol au semnat acordul privind anexarea teritorială a Peninsulei Crimeea, ocupate ilegal de la Ucraina.

„Peste 96% dintre locuitorii din Crimeeea au votat pentru alipirea la Federaţia Rusă. Referendumul din Crimeea a fost organizat în conformitate deplină cu procedurile democratice şi dreptul internaţional, iar rezultatele referendumului de duminică, unde locuitorii din Crimeea s-au pronunţat masiv în favoarea alipirii peninsulei la Rusia, nu pot fi contestate“, declara preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, în faţa deputaţilor Dumei de Stat, membrilor Consiliului Federaţiei, guvernatorilor regiunilor ruseşti şi a reprezentanţilor societăţii civile în legătură cu apelul Republicii Crimeea şi a oraşului Sevastopol referitor la primirea în componenţa Federaţiei Ruse.

Citeşte şi:

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.