Ce decizie a luat un părinte după ce învățătoarea i-a dictat lista de „cumpărături” pentru… școală

-


Prima zi de școală a umplut Facebook-ul de mesaje de revoltă ale părinților fie din cauza discursurilor sforăitoare de la careu, fie a listelor de „cumpărături” pentru școală dictate de doamne. Astfel, a devenit virală postarea unui părinte care din momentul în care i s-a dictat „lista” a pornit o cruciadă împotriva celor care au obligația de a asigura logistica pentru o educație sănătoasă.

 

Redăm integral postarea de pe Facebook:

„CUM SĂ ZUGRĂVESC EU ȘCOALA ÎN LOCUL STATULUI, BĂI NETERMINATILOR?

Prima ședință cu părinții. Școală de stat top 20%, oraș mare (știu că nu ar trebui să existe top). Învățătoarea termină în două fraze structura anului școlar și după face lista.
– este nevoie să punem parchet că altfel se lovesc copiii
– trebuie proiector
– trebuie laptop
– trebuie perdele
– trebuie lunar un buget pentru cretă etc
– trebuie dulăpioare la copii
– trebuie să plătesc 200 de lei pentru auxiliare
– ar trebui să zugrăvesc și clasa

Aici mi s-a rupt filmul și m-am trezit vorbind spunând că nu dau nici un leu. Învățătoarea mi-a spus că nu este obligatoriu și că astea se organizează de către noi părinții, dar că dacă nu le facem nu le avem. Am repetat apăsat că nu dau absolut nici un leu pentru nimic. Mi-au și sărit niște părinți idioți în cap să îmi explice că o fac pentru copilul meu că nu mă obligă nimeni.

Să-i vedeți cum stăteau toți că găinile cu privirile în pământ. Slugile perfecte. Toți corporatiști, toți IT-știi care vor să salveze planetă, toți intelectualii ăștia cu să fie bine ca să nu fie rău, nu erau în stare decât să bage mâna în buzunar ca fraierii și preferau să se certe cu mine în loc să-l aducem de urechi pe slinosul ăla de director la explicații.

Degeaba am încercat să le spun că nu o facem pentru copiii noștri ci facem doar treaba unor politruci incompetenți și ticăloși. Câțiva au înțeles, prea mulți nu aveau nici o problema să plătească ticăloșia statului. Prostia mea este că am ezitat mult dacă să dau copiii la stat sau la o școală privată. Singurul motiv pentru care am refuzat să îi dau la o școală privată a fost că voiam să se bată în curtea școlii, să împartă sandwichuri cu parizer și mai ales să nu se ia la întreceri care are IPhone x mai tare. Voiam să vadă viață reală și nu aia în care îi ia mămica botoxata cu Discovery de la școală. Dar cred că am greșit.

Până una altă au dat de dracu’ cu mine. Dacă tot mi-au făcut lista cu ce trebuie să cumpăr, am făcut și eu o lista cu ce voi face. Poate inspiră și pe alții:

1. Constituit o asociație a elevilor. Una nouă. Făcută de mine cum vreau eu.
2. Mă duc peste directorul ăla slinos PSDist și îi cer în scris în numele asociației explicații. De ce școală arată cum arată, de ce trebuie să plătesc auxiliare și să repar clasa, de ce nu sunt bani de cretă și markere? Politrucul ăla alunecos încă nu știe că a dat de dracu’. Voi fi iadul pentru el.
3. În cel mai rău caz plătesc cele necesare și dau în judecată școala, consiliul local și statul să îmi recuperez banii. Și am răbdare enormă, am timp, am bani și avocați să îi toc. Va fi o plăcere.
4. Mă duc peste ei în consiliul local și îi matur. Îi ia mama dracului pe toți nesimțiții aia care alocă bani de borduri și concerte în loc să repare școlile. O să am grijă să le apară fețele în tot internetul, să știe toți cine sunt groparii educației de jos în sus.
5. Voi face cât pot de vizibilă asociația elevilor, o voi crește și o voi susține financiar în procese cât este nevoie, cu orice sume, până obținem ce vrem.

Am încredere că voi mai găși și alții că mine. Poate chiar câteva mii. Vă rog înțelegeți că atitudinea corectă este să maturăm cu ei pe jos în consiliile locale și în birouri și nu să zugravim noi în locul lor”.

CITEȘTE ȘI:

Prima zi de școală prin ochii unui părinte: „Din tot ce au vorbit oficialii școlii s-a înțeles doar «Tatăl nostru»”

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.