Ce efect poate avea lipsa locului de muncă asupra organismului? Răspunsul oamenilor de știință

16 iulie 2017 - 21:26 -


Oamenii de ştiinţă americani sugerează, în urma unor analize recente, că lipsa locurilor de muncă poate avea un impact major asupra sănătăţii organismului uman – la o magnitudine similară cu cea a fumatului.

Studiul a fost realizat în SUA, pe  un eşnation 13.000 de persoane. Aceştia au indicat o creştere importantă a riscului de a suferi atac de cord în primul an după pierderea locului de muncă. Risc care a crescut odată cu problemele suplimentare, survenite ca o consecinţă a acestui fenomen din ce în ce mai întâlnit în ultimii ani.

Deloc întâmplător, afecţiunile cardiace pleacă de la stresul generat de disconfortul lipsei locului de muncă, reconfirmând practic teoria conform căreia infarctul este favorizat de factorii de stres din viaţă.

Nu acelaşi lucru se aplică şi celor care renunţă de bună voie la locul lor de muncă. În cazul persoanelor care i-au această decizie deliberat, disconfortul legat de lipsa unui job nu mai există. Ba mai mult, efectul este opus, în sensul că oamenii care renunță de bună voie la locul de muncă se vor simți mult mai bine după această decizie.

Citește și: 

Miliardarul Richard Branson a dezvăluit trei dintre cele mai ascunse secrete ale sale! Cheia succesului

Urmărește Jurnaliștii.ro și pe Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi și mai importante știri ale zilei!


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *