Ce facem în weekend: cele mai interesante evenimente din România

-


E vineri şi cu toţii numărăm orele care au mai rămas până la terminarea programului şi aşteptăm cu nerăbdare să putem spune cu toată inima: E WEEKEND! Jurnaliștii.ro vă prezintă cele mai interesante şi interactive evenimente care au loc la sfârşit de săptămână.

București

Zilele Culturii Japoneze – Sâmbătă și duminică, 21 și 22 mai, Centrul de Studii Româno-Japoneze Angela Hondru și Universitatea Româno-Americană organizează ediția cu numărul șatpe a evenimentului devenit deja tradiție „Zilele Culturii Japoneze”, ce reunește manifestări notabile pentru pasionații de civilizația japoneză. Evenimentul are loc începând cu ora 17.00.

Festivalul Multiculturalității – Tot sâmbătă și duminică, începând cu ora 10.00, bucureștenii vor avea acces gratuit la spectacolele organizate în cadrul evenimentului Festivalul Multiculturalității , ce va are loc în Parcul Titan.

Burger Fest – Cel Mai Bun Burger va fi desemnat în cadrul unei competiții care se desfășoară în perioada 20-21 mai. Totodată, o serie de concerte vor avea loc pentru a anima concursul. Evenimentul are loc la Verde Stop, iar prețul biletelor pornește de la 17 lei.

BioFest 2017 – Iar pentru cei care preferă să mânânce mai sănătos, Accente NOI Fair organizează în acest weekend târgul produselor bio, la București Mall Vitan.

Noaptea Muzeelor 2017 -Sâmbătă, începând cu ora 17.00, mii de instituții europene își deschid porțile vizitatorilor până la ceas târziu de noapte. România se alătură din nou cu sute de muzee, parteneri și evenimente, pregătite să-i primească pe toți cei care doresc să participe la acest eveniment european.

Brașov

Brașov Street Series Riders Jam – Un weekend plin de adrenalină se anunță în Brașov, începând cu ora 10.00, atunci când zeci de rideri vor lua cu asalt străzile orașului și vor încânta privirile spectatorilor.

Noaptea Muzeelor 2017 – Muzeul de ARtă Brașov se alătură celorlalte mii de instituții europene și organizează, sâmbătă, evenimentul Noaptea Muzeelor. Astfel, doritorii pot vizita, începând cu ora 18.00, expozițiile și galeriile din incinta muzeului gratuit.

Concert Taxi – La ora 21.00, trupa Taxi anunță un show incendiar ce va avea loc la British Pub. Doritorii sunt rugați să sune înainte pentru rezervări, iar prețul biletului este de 70 de lei.

Brașov Internațional Marathon 2017 – După ce sunt luate la pas muzeele în timpul nopții de sâmbătă, duminică brașovenii, și nu numai, sunt așteptați la o cursă de maraton de 5 kilometri, care pornește din Piața Sfatului.

Cluj

Festivalul Internațional de Ceramică Contemporană –  Expoziții personale cu lucrări artistice sau de design, ateliere, târguri, toate acestea vor avea loc în acest weekend, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei, în cadrul Festivalului internațional de Ceramică Contemporană.

CineConcert – Create.Act.Enjoy invită românii de pretutindeni la unul dintre evenimentele speciale ale lunii mai – CineConcert: Independența României. Cei trei protagoniști ai concertului construiesc show-uri captivante și ecletice, pe bază de improvizație ce pornește de la muzica tradițională.

Timișoara

StudentFest Viziune 2017 – Dacă e sâmbătă, atunci nu trebuie ratat festivalul internațional studențesc de artă și cultură StudentFest, ajuns la a 26-a ediție. Evenimentul începe la ora 12.00 și are loc în mai multe locații din Timișoara.

Kendama Challenge – Jocul care a făcut furori în ultima perioadă în România dă startul competiției între pasionați în Parcul Botanic, începând cu ora 16.00. Scopul evenimentului este de a încuraja copiii să socializeze și să împărtășească trucurile pe care le știu.

Sibiu

Salonul Auto Sibiu 2017 – Cele mai performante automobile sunt prezentate anul acesta la Salonul Auto din Sibiu, ajuns la a V-a ediția. Evenimentul are loc sâmbătă și duminică în Piața Mare, începând cu ora 10.00, unde vor fi expuse peste 20 de mărci și 80 de modele auto.

Sibiu Jazz Festival 2017 – Sibiul se transformă încă o dată în Capitala Jazzului din România. Ediția de anula cesta promite zile pline de cultură și muzică de calitate. Evenimentul începe la ora 19.00, iar concertele se desfășoară în Piața Mică din oraș.


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *