Ce li se pregătește maternităților din Capitală după cazul infecțiilor nosocomiale de la Giulești

-


În general, în România, se acționează doar atunci când are loc o tragedie sau se întâmplă lucruri care scot autoritățile din zona de confort. După îmbolnăvirile cu stafilococ auriu de la maternitarea Giulești, Prefectura Municipiului Bucureşti a decis formarea unui grup de lucru care va avea scopul de a întocmi proceduri de conştientizare privind apariţia infecţiei cu stafilococ auriu. Lunar, în fiecare an, ar putea fi închisă câte o maternitate pentru igienizare.

 

„Grupul de lucru va constitui o platformă de comunicare cu caracter permanent şi pentru alte evenimente epidemiologice şi probleme cu care se pot confrunta maternităţile publice şi private din Capitală”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Municipiului Bucureşti.

De asemenea, a fost propusă elaborarea unui plan pe termen mediu şi lung de construire a unor unităţi spitaliceşti noi şi reluarea unei practici uzitate în trecut, cu privire la închiderea în fiecare an, pe termen de o lună, a fiecărei maternităţi, pentru igienizare.

Din grupul de lucru vor face parte reprezentanţi ai Institutului Naţional de Sănătate Publică, Societăţii Române de Microbiologie, Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, precum şi reprezentanţii maternităţilor publice şi private din Capitală.

Alte scopuri pe care şi le propune grupul de lucru este de a redimensiona numărul de paturi în corelaţie cu creşterea numărului de internări şi de a creşte numărul saloanelor alocate îngrijirilor nou-născuţilor.

 

Instituţia Prefectului Municipiului Bucureşti va trimite propunerile Ministerului Sănătăţii. Deciziile vin în urma unei şedinţe de lucru de marţi de la Prefectura Capitalei, în contextul cazurilor recente de infectare cu stafilococ auriu în cadrul Maternităţii Giuleşti din municipiul Bucureşti.

15 bebeluşi născuţi la Maternitatea Giuleşti sunt internaţi în prezent la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, zece fiind infectaţi cu stafilococ meticilino rezistent.

Citește și: „Uscăturile” din sistemul sanitar. Un medic şpăgar, nemulţumit, iniţial, de suma oferită


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.