Ce să faci pentru a fi mai fericit în 2018

-


Sărbătorile se apropie de sfârșit, așa că a sosit timpul să ne facem planurile pentru 2018. Din păcate, promisiunile sunt, de cele mai multe ori, mai ușor de scris decât de îndeplinit. Iată câteva sfaturi ale psihoterapeuților care te vor ajuta să îndeplinești tot ce-ți propui.

E ușor să spui ”Nu”

Oamenii spun adesea „da” atunci când preferă să nu facă ceva, deoarece în cultura noastră suntem răsplătiți dacă urmăm direcția generală, acceptată, din familie sau de la locul de muncă.

Din fericire, psihologii afirmă că oamenii încep să învețe să aibă grijă de propriile lor nevoi. Ne recomandă să avem încredere în intuiție atunci când trebuie să acceptăm sau să refuzăm ceva, în timp ce continuăm să răspundem și nevoilor altora. A învăța sa spunem ”Nu” atunci când nu ne dorim să facem ceva ne va putea scuti de stres și de o mulțime de neplăceri.

De exemplu, spun psihologii, dacă la serviciu ți se cere brusc să îndeplinești mult mai multe sarcini decât ar fi trebuit și asta se întâmplă taman înainte de concediu, răspunde sincer, tranșant, dar fără să emani superioritate: „Știu că aveți nevoie ca acest proiect să fie gata până la termenul limită, dar am deja un concediu programat în această perioadă, astfel că voi rezolva cele mai urgente chestiuni din el înainte de zilele libere . Când mă voi întoarce, îl voi termina”.

Călătorește mai mult

Să călătorești este mai ușor decât crezi. Ca să te relaxezi n-ai nevoie neapărat de o vacanță exotică, de lux, precum cei pe care-i urmărești pe Instagram. Poți găsi cu ușurință excursii mai scurte la prețuri scăzute dacă le cauți din timp. De asemenea, poți merge în drumeții cu propria ta mașină și cu persoana iubită.

Învață ceva nou

Atât timp când nu ești exagerat de perfecționist este posibil ca anul ce vine să-ți aducă și fericirea unui hobby nou. Amintește-ți că nu trebuie să faci performanță în domeniul ales pentru niua ta pasiune, ci doar să te simți bine practicând-o.

Citește și: 

Un mesaj transmis pe Twitter de Donald Trump a costat Amazon 5 miliarde de dolari într-o singură zi! Cum a fost posibil

Urmărește Jurnaliștii.ro și pe Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi și mai importante știri ale zilei!


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.