Ce să NU faci niciodată la serviciu dacă vrei ca șefii și colegii să te placă

-


Locurile de muncă au nenumărate reguli, iar angajații care vor să intre în grațiile colegilor și-ale superiorilor trebuie să știe să-și ascundă exact atât cât trebuie viața personală, gusturile și gândurile la adresa celor din birou. Iată ce să nu mai faci la serviciu pentru a deveni un coleg sau un subaltern iubit de toată lumea.

Nu te oferi mereu voluntar

Să rezolvi mai multe sarcini decât cele oferite de șeful tău este o modalitate bună de a-i câștiga aprecierea și, eventual, chiar de a avansa în carieră. Dar un lucru pe care nu ar trebui să-l faci este să fii acea persoană care se angajează în mod constant să facă mai multă muncă decât este necesar sau să profite de slăbiciunea altora pentru a le rezolva sarcinile. Colegii te vor respinge încet-încet, iar performanța ta generală ar putea suferi.

Nu te îmbrăca necorespunzător

Multe birouri adoptă un cod vestimentar casual, iar în timp ce acest lucru ar putea fi bun pentru confortul și portofelul tău, el deschide și ușa unor decizii proaste. Indiferent de cât de ”acasă” te simți la birou, nu face greșeala de a purta haine care sunt prea ”de casă”, rupte sau care lasă la vedere preamultă piele. În acest sens, evită tricourile mesaje potențial jignitoare, hainele prea rock și blugii rupți.

Nu discuta despre politică

Mediul de la serviciu oferă deseori cadrul ideal pentru conversații care nu țin de muncă. Dar, în timp ce este bine să povestești pe scurt caresunt planurile tale de weekend sau să te implici înt-o discuție despre beneficiile fitness-ului, discuțiile legate de politică sunt, în general, o idee proastă, dacă nu cumva lucrezi în acest domeniu, în Mass-Media, Justiție sau în alte sectoare de activitate puternic influențate de politică.

Nu numai că politica este o chestiune personală, dar discuțiile din jurul ei  tind să se înfierbânte – uneori mai mult decât e cazul – participanții la conversație.

Nu răspândi zvonuri

Nimănui nu-i place să fie bârfit, dar acesta nu este singurul motiv pentru a evita răspândirea zvonurilor sau răzbunarea pe colegi. Nu vorbi de rău pe nimeni, nici pe cei angajați pe aceeași treaptă cu tine, nici pe superiorii împotriva cărora uneori subalternii tind să se alieze. Motivul? Vei părea copilăros și neprofesionist.

Citește și: 

Cele patru informații pe care ar trebui să le publici cât mai des pe Facebook

Urmărește Jurnaliștii.ro și pe Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi și mai importante știri ale zilei!


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.