Ce să NU spui niciodată când ceri o mărire de salariu dacă vrei s-o obții rapid

-


Pentru a cere și a obține cu succes o mărire de salariu este nevoie să stăpânești câteva mici trucuri psihologice, să-ți cunoști bine șefii și să știi exact care sunt atuurile tale. De cealaltă parte, există o serie de abordări greșite, sortite eșecului, pe care este esențial să le eviți când discuți cu superiorii tăi despre așa ceva. 

Nu-ți exprima o nevoie personală. Managerii nu oferă creșteri salariale doar pentru că vor să-și ajute vreun angajat să-și plătească ratele la bancă sau să-și cumpere produsele la care visa de mult. Deși de cele mai multe ori este motivul real, sincer, nu cere niciodată o majorare de salariu spunându-i șefului tău că ai nevoie de bani.

Evită ultimatumurile. Nu există studii care să demonstreze eficiența ultimatumurilor în negocierile salariale, dar sfaturile obișnuite ale consultanților în carieră ne avertizează să le evităm. Dacă îi spui șefului tău că dacă nu primești o mărire de salariu iei în calcul să demisionezi s-ar putea să nu-ți iasă bluff-ul – să-ți refuze mărirea și să aștepte să renunți la respectivul loc de muncă din moment ce l-ai anunțat astfel.

Nu te compara cu colegii. Uneori poate fi util să discuți cu colegii tăi despre salariile pe care le aveți, însă nu folosi niciodată aceste informații ca armă pentru a-i forța pe superiorii tăi să-ți mărească leafa. A te plânge că un anumit coleg care muncește, spui tu, la fel ca tine câștigă mai mult poate părea ridicol în ochii șefului tău și în niciun caz nu-l va covinge să-ți mărească salariul așa cum l-ar convinge o expunere clară, concisă, a reușitelor tale profesionale înregistrate recent.

Citește și: 

Cele patru informații pe care ar trebui să le publici cât mai des pe Facebook

Urmărește Jurnaliștii.ro și pe Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi și mai importante știri ale zilei!


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.