Ce se întâmplă cu salariile românilor de la 1 decembrie

-


Guvernul Dăncilă va modifica prin intermediul unei OUG Codul Muncii, astfel încât să fie cuprinse în cadrul acestuia modificările cu privire la majorarea salariului minim pe economie şi a celui minim diferenţiat, care vor veni la pachet începând cu 1 decembrie 2018.

 

Schimbările privind salariul minim pe economie şi  a celui minim diferenţiat nu vor fi introduse de la 1 noiembrie 2018, deoarece trebuie făcută, în primă instanţă, o modificare radicală, pentru a „ucide” companiile din mediul privat.

„Pentru a nu omorî companiile, în cazul în care veneam cu această majorare peste noapte, vom adopta această modificare de la 1 Decembrie 2018, nu de la 1 noiembrie, aşa cum a prevăzut Comisia Naţională de Prognoză. Atât creşterea salariului minim pe economie, cât şi salariul minim diferenţiat vor veni la pachet”, au declarat surse, pentru bugetul.ro.

La rândul său, ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu a scris, pe Facebook, că, după analiza datelor transmise de Comisia de Prognoză, oficialii de la Muncă lucrează la creşterea salariului minim pe economie încă de la finalul acestui an şi la diferenţierea salariului minim în funcţie de studii sau vechimea de peste 15 ani.

Astfel, Consiliul de Programare Economică din cadrul Comisiei Naţionale de Prognoză, a precizat, că salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată va creşte la nivelul de 2.080 lei/lună, începând cu 1 noiembrie 2018.

De asemenea, va fi introdus un salariu minim diferenţiat, de 2.350 lei/lună, pentru angajaţii cu studii superioare şi pentru angajaţii cu 15 ani vechime. De la 1 octombrie 2019, salariul minim pentru persoanele fără studii superioare va creşte la 2.250 lei şi cel pentru persoanele cu studii superioare la 2.520 lei.

Citeşte şi:

Băsescu intervine în scandalul dintre Toader și Lazăr: „Domnule profesor, e groasă omule”

 

 

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.