Ce se știe cu certitudine la trei săptămâni de la dispariția Alexandrei și patru luni de la dispariția Luizei

-


În urmă cu trei săptămâni, pe 24 iulie, la ora 10.00, Alexandra Măceșanu a urcat într-o mașină de ocazie spre Caracal și a dispărut. Pe 14 aprilie, Luiza Melencu s-a dus în Caracal să scoată bani de la bancomat și a luat o mașină de ocazie spre satul ei natal. De atunci a dispărut fără urmă. Gheorghe Dincă, un bărbat de 66 de ani din Caracal, fost mecanic auto, a spus că le-ar fi ucis pe cele două. Spusele sale sunt susținute de un raport preliminat al IML.

 

DIICOT a transmis miercuri că, din analiza raportului preliminar de expertiză medico-legală antropologică, fragmentele osoase, găsite cu ocazia conducerii în teren a inculpatului Dincă Gheorghe la data de 05.08.2019 în zona de lizieră de pădure, provin de la o persoană de sex feminin cu vârsta cuprinsă între 15-19 ani și că sunt altele decât cele ce s-au individualizat anatomic printre resturile scheletale descoperite în urma percheziției domiciliare efectuate la data de 27.07.2019 la locuința inculpatului Dincă Gheorghe. Acele resturi scheletate au aparținut Alexandrei Măceșanu, a stabilit tot un raport IML, dat publicității la începutul lunii august. Unchiul Alexandrei a spus că va cere o contraexpertiză în afara țării.

Curtea scanată

Tot astăzi, la „Casa groazei” din Caracal a fost adus un Scanner de la Institutul de Stat în Construcţii. El este folosit pentru a face o radiografie a solulului și le-a oferit deja anchetatorilor primele indicii, respectiv o serie de anomalii în curte, informează Digi24. La faţa locului a fost adus şi un excavator. Înainte, din curte au fost scoase câteva maşini de gunoaie.

Tot miercuri, instanța a decis prelungirea mandatului de arest preventiv pentru Gheorghe Dincă, pentru încă 30 de zile.

Polițiștii din dosar, pensionați

Șefa Postului de Poliţie din Osica de Sus Violeta Mirea şi-a depus la IPJ Olt actele pentru pensionare. Solicitarea Violetei Mirea de încetare a raporturilor de muncă va intra în vigoare de luni.

Interesant este faptul că decizia Violetei Mirea vine la mai puţin de două săptămâni după ce soţul acesteia, Nicolae Mirea, fost şef al Poliţiei Caracal, şi-a depus şi el actele în vederea pensionării după ce a fost destituit din funcție ca urmare a modului dezastruos în care a gestionat cazul Caracal. Acel polițist cu funcție a avut aroganța să susțină că, din punctul său de vedere, poliţiştii au acţionat „perfect” şi nu are ce să îşi reproşeze.

Unele surse citate de B1TV susțin că Violeta Mirea a aflat de dispariția Alexandrei chiar din seara zilei de miercuri, când părinții fetei s-au dus la poliție pentru a anunța dispariția ei.

O nouă victimă

O femeie în vârstă de 49 de ani a depus la Inspectoratul de Poliție din Olt o plângere pe numele lui Gheorghe Dincă, în care îl acuză că a violat-o și lovit-o.

„M-a luat de acasă şi mi-a zis că are de săpat nişte porumbi, în grădină. La ora 12.00 s-a sculat, că era beat, băuse ţuică şi cu vin, m-a tras, mi-a sucit mâna, m-a tras de păr, m-a pus în pat, apoi în genunchi, apoi m-a dezbrăcat şi mi-a făcut şi în fund, şi peste tot. Apoi s-a culcat, iar eu m-am dus la sapă. Se făcuse ceasul 3.00 (n.r. – 15.00). Apoi, m-am dus la el să îi spun că plec acasă. A luat o găleată cu apă şi m-a făcut fleaşcă, mi-am revenit şi mi-a chemat taxi. Pe masă erau vreo zece cuţite, unul lângă altul. Nu m-a ameninţat, dar îmi era frică. Apoi, a chemat pe un băiat cu taxi şi m-a dus unde opresc microbuzele. Mi-a dat un pumn după cap şi am căzut”, a povestit femeia la RTV.

Surse implicate în ancheta de la Caracal susțin că Gheorghe Dincă ar fi recunoscut în timpul anchetei existenţa celei de-a treia victime, iar femeia din Brâncoveni a fost convocată şi audiată de poliţişti în baza confesiunilor presupusului criminal al Alexandrei şi Luizei. Reclamaţia la Poliţie a fost depusă de femeie abia după audieri.

Gheorghe Dincă este adus zilnic la casa sa din Caracal unde se fac cercetări amănunțite.

Citește și:

Rămășițele din pădure aparțin unei tinere cu vârsta cuprinsă între 15 și 19 ani


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.