Ce surpriză mai pregăteşte Lia Olguţa Vasilescu la noua lege a pensiilor

-


Persoanele, care beneficiază de indemnizaţie de însoţitor sau primesc pensie de invaliditate, trebuie să se prezinte periodic la medic potrivit noii legi a pensiilor, scrie bugetul.ro.

 

Indemnizația de însoțitor va fi acordată persoanelor încadrate la gradul I de invaliditate. Acești bani se vor acorda pe lângă pensie și vor reprezenta 50% din salariul minim brut. În prezent, suma reprezintă 80% din punctul de pensie.

Dacă în legea actuală scrie că nu mai sunt supuși revizuirii medicale cei care au vârsta mai mică cu până la cinci ani față de vârsta standard de pensionare și au realizat stagiile complete de cotizare, în noul proiect  al legii pensiilor nu se mai regăsește exceptarea. Astfel, că şi aceste persoane trebuie să meargă la revizuirile medicale periodice.

Stagiul potențial este definit (atât în actuala lege, cât și în proiectul viitoarei legi) ca fiind perioada de timp considerată stagiu de cotizare şi acordată la calculul pensiei de invaliditate, ca o creditare pentru stagiul de cotizare nerealizat din cauza afecţiunilor invalidante.

De asemenea,  proiectul viitoarei legi nu mai prevede alte modalități de calcul pentru stagiul potențial în funcție de anumite afecțiuni medicale.

Citeşte şi:

A început izolarea Gabrielei Firea

 

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.