Ce tip de personalitate financiară ai și cum îți influențează bugetul

-


Ai spus vreodată cu deplină convingere că ai de gând să faci ceva măreț, dar te-ai lăsat păgubaș puțin mai târziu? Dacă sună familiar, află că nu ești singurul. Efectuarea de schimbări mari, îndrăznețe, în viața noastră necesită multă muncă și disciplină. Unele persoane au, de fapt, predispoziții spre anumite comportamente care pot îngreuna îndeplinirea planurilor.

Din punct de vedere al comportamentului financiar, majoritatea persoanelor se identifică fie ca ”cei ce se abțin”, fie ca ”moderați”.

Un ”moderat” trăiește o viață echilibrată și îi place să se gândească rațional la orice cheltuială. Dimpotrivă, cei care ”se abțin” se luptă să-și stăpânească cheltuielile odată ce încep să le facă, și astfel tind să stea departe de ispitele financiare.

Aceste persoane nu suportă gândul de a avea doar un singur produs dintr-un anumit tip, de exemplu, și le este greu să se oprească din a întreprinde ceva dacă deja au depus energie spre îndeplinirea acelui obiectiv. În plus, ei sunt mai puțin tentați de lucrurile pe care le-au declarat dincolo de limite.

La celălalt capăt al spectrului avem ”moderații”, care se bucură de exagerări financiare ocazionale și se îngrijorează la gândul că nu pot face asta frecvent. Eliminarea anumitor cheltuieli poate fi percepută exagerat de negativ de către aceste persoane.

Cunoașterea tipului de personalitate financiară te poate ajuta să-ți gestionezi corect bugetul.

Citește și: 

Mânânci des cartofi prăjiți? Iată la ce riscuri te expui

Urmărește Jurnaliștii.ro și pe Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi și mai importante știri ale zilei!


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.